Hekimler Deprem Bölgesi Hatay’dan İzlenimlerini Aktarıyor


  • Şubat 14, 2023
  • 730

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ilde büyük yıkıma ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından bölgeye giden gönüllü meslektaşlarımız sahada dönüşümlü çalışmaya başladılar. Depremin ilk günü deprem bölgesi Hatay Antakya’ya intikal eden ve sahada yardım hizmetlerinde görev alan ilk gönüllü grubu İstanbul’a döndü.


11 Şubat 2023 Cumartesi günü Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Nergis ERDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Saffet ERCAN moderatörlüğünde; Hatay Antakya’dan dönen ve ilk 3 günü deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinde bulunan TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah KIRIMLI, TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu üyesi Dr. Özden GÜNGÖR ve Aile Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Tapduk Ahmet MEHLEPÇİ’nin katılımıyla Cağaloğlu binamızda Basın Toplantısı düzenlendi.


Gittikleri ilk günden itibaren bölgedeki sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sağlamaya çalışan gönüllü hekimlerimiz, sahadaki hekimler ile sağlık emekçilerinin çalışma ve barınma koşulları, bölgede bulunan hastanelerin ve sağlık kurumlarının durumu ve çabalarıyla ilgili gözlemlerini paylaştı.


Deprem bölgesindeki diğer deneyimlerinin ve gözlemlerinin de aktarıldığı toplantıda son olarak basın mensupları ve katılımcıların soruları yanıtlanarak toplantı sonlandırıldı.


Bu HABERİ Paylaş!