Vergide Adalet Eylemlerimiz 23 Haftadır Sürüyor!


  • Ağustos 14, 2024
  • 112

Vergide adalet eylemlerimizin 23. haftası olan 14 Ağustos Çarşamba günü, Beşiktaş 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi önünde buluşarak bir kez daha taleplerimizi dile getirdik. Basın açıklamamız şöyle:

Vergide adalet eylemlerimiz 23 haftadır sürüyor!

Çalışanlardan kestiği vergileri faize aktaran, durgunluk döneminin mimarı hükümet istifa etmelidir!

Bugün 14 Ağustos 2024 Çarşamba, “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerinin 23. haftası.

Ülkemizde artan enflasyon karşısında düşük kalan maaş ve ücretler yoksulluk sınırının da altına düşerek asgari ücret seviyesine yaklaşırken, çalışanlardan alınan yüksek vergiler eşitsizliği artırıp yoksulluğu derinleştiriyor.

Üstelik adaletsizce kesilen vergilerden oluşan hazine gelirinin büyük kısmı, Arjantin’den sonra dünyanın en yüksek faizini veren Türkiye’de faiz giderlerine harcanıyor.

Enflasyon ve İşsizlik Artıyor, Çalışanlar Yoksullaşıyor; Yönetemiyorsunuz!

Gelir ve vergide adalet taleplerimize kulak tıkayan hükümetin elektrikten sonra doğalgaza da %38 oranında zam yapması, giderek artan işsizlik* ve yüksek faiz dönemi ile birlikte bir durgunluk dönemine girdiği anlaşılıyor. Önümüzdeki dönemde emeğiyle geçinen halkın ve çalışanların yaşayacağı gelir eşitsizliği ve adaletsizliğinin daha da artacağı endişesiyle acilen gelirde ve vergide adalet için sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz.

Vergi Ödemeyenler, Vergiden Muaf Olanlar, Affa Uğrayanlar Kimler?

Vergi ödemeyen şirket listesine her geçen gün yenileri eklenirken; çok sayıda şirketin hiç vergi ödemediği haberlerinin doğru olup olmadığını, vergi ödemeyen imtiyazlı şirketlerin olup olmadığını hükümet yetkililerinin açıklamasını bekliyoruz.

Çocuk Yoksulluğuna Kayıtsız Kalamayacağız!

Ülkemizde yaşanan derin yoksulluğun, en çok sağlığını korumaya çalıştığımız çocukları etkilediğini görüyoruz. Nitekim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Çocuk Desteği Bileşeni” kapsamında 2,2 milyon hanedeki 5,4 milyon çocuk için 900 milyon TL’lik ödeme yapıldığını açıklamasının, çocuk yoksulluğunun boyutunu göstermesi bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocuk yoksulluğunun önlenmesinin, çocuklar hastalanmasın diye yaptığımız aşı kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Halkın Sağlık Hakkı İçin Yoksulluğa İtirazımız Var!

Bir sosyal hukuk devletinde halkın yeterli ve dengeli beslenmesi, sağlıklı konutlarda yaşaması, temiz çevrede sağlıklı hava soluması, gelir ve gelecek kaygısı olmadan, ruhsal ve sosyal yaşamını sürdürmesi öncelikli sağlık hakkıdır. Halkımızın derin yoksulluğuna tanıklık eden sağlık çalışanları olarak itiraz ediyoruz. Halkın sağlığını korumak, sağaltmak, sürekliliğini sağlamak konusunda sorumluluğumuz olduğu bilinciyle sağlık çalışanı olarak sesimizi yükseltiyoruz.

23 haftadır Gelirde ve Vergide Adalet İstiyoruz

Türkiye’nin dört bir yanında sağlık merkezleri önlerinde, vergi dairelerinin kapısında 23 haftadır “Vergide Adalet” istiyoruz.

Yılın ilk ayından itibaren, düşük düzeyde tutulan vergi dilimleri nedeniyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Bu kesintiler yıl sonuna doğru %35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesinti talebini yineliyoruz.

Vergide ve gelirde adalet için 23 haftadır çarşamba günleri sürdürdüğümüz eylemlerimiz haklarımıza kavuşuncaya dek sürecektir. Derin yoksulluk yaşayan hastalarımızla, halkımızla bu mücadeleyi kazanacağız.

Saygılarımızla.

İstanbul Tabip Odası

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) İstanbul Şubeleri

* TÜİK’e göre; işsizlik oranı haziran ayında bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %9,2 oldu.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!