Şiddete Karşı İş Bırakma Eylemi Yapan Eğitim Emekçilerinin Yanındayız!


  • Mayıs 10, 2024
  • 169

İstanbul’un Eyüp ilçesinde özel bir okulda müdür olarak görev yapan öğretmen İbrahim Oktugan öğrencisi tarafından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybetti. Eğitim emekçileri “can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın” talebiyle 10 Mayıs 2024, Cuma günü tüm illerde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.  

"İtibarsızlaştırma politikalarına ve eğitimde şiddete hayır" diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde İbrahim Oktugan’ın katledilmesini protesto eden Eğitim Sen İstanbul Şubelerine İstanbul Tabip Odası (İTO) da destek verdi.

"Bu cinayet 1 günde olmadı"

Eylemde konuşma yapan İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç sözlerine, başta katledilen öğretmenin ailesi olmak üzere tüm eğitim camiasına başsağlığı dileyerek başladı. “İş yerlerinde şiddete ve iş cinayetlerine sıklıkla maruz kalan doktorlar olarak sizlerin acısını çok iyi anlıyor ve öfkenizi paylaşıyoruz" diyen Dr. Oruç, 12 Eylül darbesi sonrası piyasalaştırmanın ve mesleki itibarsızlaştırmanın ilk ve en yalın saldırısının eğitim alanında olduğunu vurguladı. Bu iktidar döneminde de saldırıların aynı şekilde devam ettiğini belirten Dr. Ertuğrul Oruç, "Bu cinayet bir günde olmadı, adım adım buraya gelindi. Biz İstanbul Tabip Odası olarak güvencesiz yerlerde çalışmamaya dair, etkin şiddet yasasının çıkarılmasına dair, itibarsızlaştırmaya ve piyasalaştırmaya karşı vermiş olduğunuz bu örgütlü mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olduğumuzu belirtir, dayanışma duygularımızla sizi selamlarız” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!