İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne aile hekimlerinin sorunlarını anlattık


  • Hekim Sözü Temmuz-Aralık 2023
  • 64

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç, TTB Aile Hekimleri Kolu Üyesi Dr. Özden Güngör’ün katıldığı toplantıda cari gider öde- melerinde yapılan kesintilerin sebebi soruldu. Yetkililer konuyu detaylı bir şekilde incelediklerini belirtti.

Soruşturma süreçlerinde başka ilçelerden atanan muhakkiklerin neden olduğu problemlerin aktarıldığı toplantıda, yetkililerden soruşturmaların sadece ilgili ilçe sağlık merkezinde yapılması gerektiği yanıtı alındı.

HPV aşısının ulusal aşı takvimine ne zaman gireceğini soran heyetimize, konuyla ilgili sistemsel çalışmaların sürdüğü cevabı verildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi de Covid-19 pandemisinden bu yana temin edilemeyen doğum kontrol malzemeleri ve aksamalar yaşanan kanser tarama kitleri oldu. Heyetimiz, görüşmede yeni aile sağlığı merkezlerine duyulan ihtiyaca da dikkat çekti. Yetkililer yeni aile sağlığı merkezi yapımı için önlerindeki en büyük sorunun arazi temini olduğunu söyledi.

Toplantıda Arnavutköy ilçesindeki devlet hizmet yükümlülüğü yapan aile hekimlerinin tayin sorunu da dile getirildi. Sorunun çözülmesi için bakanlıkla görüşmelerin sürdüğü aktarıldı.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!