İstanbul Tabip Odası’na basın özgürlüğü ödülü


  • Hekim Sözü Temmuz-Aralık 2023
  • 54

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne değer görülenler belli oldu. Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında Çiğdem Toker’e verildi. Kurum dalında İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Yazarlar Sendikası ödüle değer görüldü.

Ödül töreni 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü TGC Burhan Felek Konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, İstanbul Tabip Odası adına yönetim kurulu üyeleri Dr. Hacer Ayşen Yavru ve Dr. Saffet Ercan katıldı. Yavru ve Ercan ödülü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in elinden aldı. 

AYŞEN YAVRU: UMUDUMUZ ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR MEDYAYA BİR AN ÖNCE KAVUŞABİLMEK

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşen Yavru yaptığı konuşmada “Sansürün kaldırılmasının 115. yılı ama ne yazık ki hep beraber bunu hiç hissedemiyoruz. Umudumuz ve muradımız özgür ve bağımsız bir medyaya bir an önce tekrar kavuşabilmek. Basın özgürlüğü hepimizin bildiği gibi anayasal bir hak ve bu haktan bir an önce yararlanabilmek istiyoruz. Haksız ve hukuksuz olarak şu anda tutuklu, özgürlüğünden yoksun bırakılan basın emekçisi arkadaşlarımızın da bir an önce aramıza dönmelerini dileyerek ödül için teşekkür ediyorum” dedi.

SAFFET ERCAN: NE GELİR ELİMİZDEN HEKİM OLMAKTAN BAŞKA DİYEREK MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

İstanbul Tabip Odası adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ercan ise “Biz Tabip Odası olarak halk sağlığı için, ülkedeki demokratik mücadeleye katkı sunmak için mücadele veriyoruz. Bu minvalde Büyük usta Nazım’ın dediği gibi aynı hasret için aynı hürriyet için mücadele ettiğimiz gazeteciler tarafından bu ödüle layık görülmek bizi ayrıca onore etti. Edip Cansever’in dediği gibi bizi anlasanız da anlamasanız da Sağlık Bakanlığı ve sağlık politikasını yönetenlere ‘elimizden insan olmaktan başka ne gelir, hekim olmaktan başka ne gelir’ diyerek mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

HALK SAĞLIĞINI ÖNCELEYEN ÇALIŞMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

TGC 2023 Basın Özgürlüğü Ödülleri Seçici Kurulu’nda bu yıl; Adnan Özyalçıner (Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı), Doğan Şentürk (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı), Erinç Sağkan (Türkiye Barolar Birliği Başkanı), Kenan Kocatürk (Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı), Prof. Dr. Nergis Erdoğan (İstanbul Tabip Odası Başkanı), Sibel Güneş (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri), Tuğrul Eryılmaz (T24 Yazarı), Turgay Olcayto (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu (İletişim Akademisyeni) yer aldı.

Çiğdem Toker, evrensel gazetecilik ilkeleriyle, ödünsüz, nesnel gazetecilik anlayışını sürdürmesi ve kamu yararını gözeten araştırma haberleri nedeniyle,  İstanbul Tabip Odası başta kızamık salgını olmak üzere, halk sağlığını önceleyen çalışma ve uyarıları, Türkiye Yazarlar Sendikası düşünceyi ifade özgürlüğü ile insan hak ve özgürlüklerini öne çıkaran çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!