Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!


  • Hekim Sözü Temmuz-Aralık 2023
  • 71

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 günü silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin birinci yılında ülkenin dört bir yanında eşzamanlı basın açıklamaları düzenledi.

İstanbul’da, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Samatya Merkez Polikliniği, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi’nde yapılan basın açıklamalarına İstanbul Tabip Odası ile sağlık emek-meslek örgütlerinin yönetici, temsilci ve üyeleri katıldı.

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen basın açıklamasında İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Nergis Erdoğan konuşma yaptı. Sağlık emekçilerine yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Erdoğan, hekimlerin hedef gösterilerek, itibarsızlaştırıldığını söyledi. Hastane önündeki basın açıklamasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Hekimler Birliği Sendikası İstanbul Şubesi destek verdi.

SUNA DİLBAZ’IN POLİS ZORUYLA İFADEYE GÖTÜRÜLMESİ PROTESTO EDİLDİ

Dr. Ekrem Karakaya’nın anıldığı basın açıklamasında Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Suna Dilbaz’ın, hakim olan bir hasta yakınıyla yaşadığı diyalog sonrası çalıştığı poliklinikten hastalarının gözü önünde hukuksuz bir şekilde polis zoruyla ifadeye götürülmesi de protesto edildi. Basın açıklamasında söz alan Dr. Dilbaz hem kendisinin hem de hastalarının yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Dr. Ekrem Karakaya’yı anmak için yapılan basın açıklamalarında;

“Konya Şehir Hastanesinde çalışan Dr. Ekrem Karakaya’yı tam bir sene önce, 6 Temmuz 2022’de çalıştığı kurumda silahlı saldırı sonucu kaybettik. Kendisini ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz.

Ne yazık ki sağlıkta şiddet nedenli kaybettiğimiz meslektaşlarımızın biri dışında hepsini son 20 sene içinde kaybettik. Son yıllarda sağlıkta şiddet gözle görülür şekilde arttı ve artık çalışma alanlarımızın rutini haline geldi.Toplumsal şiddetteki artışın ve ayrışmanın sağlık kurumlarına da yansımasının yanında; sağlık sistemindeki değişiklikler, hekim-hasta ilişkilerinde yaşanan dönüşüm ve elbette sağlık çalışanlarının siyasiler tarafından her fırsatta hedef gösterilmesi de bu ciddi artıştan sorumludur” denildi.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!