Silivri 14 Mart Anıt Töreni Yapıldı


  • Mart 14, 2024
  • 190

İstanbul Tabip Odası (İTO) Silivri Temsilciliği tarafından 14 Mart Tıp Haftası kapsamında 14 Mart 2024, Perşembe günü 12.30’da Silivri Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İTO Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı toplumun ekonomik sıkıntılarına değinerek şu açıklamayı yaptı:

"Biz hekimler toplum iyi olursa mutlu oluyoruz. ‘Bizlere niye her şeye burnunuzu sokuyorsunuz’ diyorlar. Biz burnumuzu sokmayalım da ne yapalım. İliç'te 9 vatandaşımız toprak altında, ses seda yok. 6 Şubat’ta resmi rakamlara göre 53 bin insanımızı kaybettik. İstanbul depremi olacak, biz bunların hesabını sorarken toplumun sağlığının korunması konusundaki duyarlılığımızı dile getirirken bize yani Türk Tabipleri Birliği’ne ve İstanbul Tabip Odası’na ‘bu işlere burnunuzu sokmayın’ diyorlar. Hekimler göç ediyor, baskı ve hak kayıpları yüzünden dayanamıyorlar. Tıpta uzmanlık sınavında artık cerrahi branşlar ve çocuk branşları tercih edilmiyor çünkü bu branşlarda ağır koşullarda ihtisasını bitiren arkadaşlar daha zor koşullarda çalışıyor, şiddet görüyor. ‘Sağlıkta şiddet dursun’ diyoruz Sağlık Bakanlığının bize söylediği şey sadece ‘geçmiş olsun.’ Evet geçmiş oluyor ama insanlarımız göç ediyor. Biz hekimler olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Tören, 14 Mart Tıp Bildirgesi’nin okunmasıyla son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!