14 Mart Tıp Haftası Ödülleri Sahiplerini Buldu


  • Mart 18, 2024
  • 540

İstanbul Tabip Odası'nın her yıl düzenlediği 14 Mart Tıp Haftası Ödül Töreni bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi'nin Bakırköy yerleşkesindeki Ataköy binasında gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde yapılan 70. 65. ve 60. yıl hizmet plaket töreninin ardından geçilen 14 Mart Tıp Haftası Ödül Töreni’nde kategoriler ve ödül alanlar şu şekilde:

TÜRKAN SAYLAN TIP BİLİMİ VE TIP HİZMET ÖDÜLÜ

2024 Tıp Bilim Ödülü’nün sahibi Göğüs Hastalıkları alanında yapmış olduğu ulusal ve uluslararası yayınların bilimsel niteliği, bu yayınlara yapılan atıfların yoğunluğu nedeniyle Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu oldu.

TÜRKAN SAYLAN TIP HİZMET ÖDÜLÜ

Ödül, Sualtı ve Hiperbarik Tıp Derneği’nin önerileriyle, sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp alanında yaptığı değerli ve öncü çalışmalar nedeniyle Prof.Dr. Maide Çimşit ve halk sağlığı ve özellikle çevre sağlığı alanında yapmış olduğu değerli çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Çağatay Güler’e verildi.

NUSRET FİŞEK HALK SAĞLIĞI HİZMET/TEŞVİK ÖDÜLÜ

Ödül, meslek hayatı boyunca halk sağlığına verdiği değerli katkıların yanı sıra geçtiğimiz yıl deprem bölgesinde halk sağlığı hizmetlerine, içinde bulunduğu çeşitli kuruluşlar aracılığıyla verdiği destek, özellikle, depremden etkilenen çocukların sağlık hakkına erişimlerinin desteklenmesi adına yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan’a, 6 Şubat depremleri deprem sonrası etkilenen bölgenin çevre sağlığı sorunlarına ve özellikle asbest riskine dikkat çeken ve bu kapsamda Hatay ilinde kalıntılar üzerinde asbest incelemesi yapan, bu çalışmayı, “Deprem Sonrası İnşaat ve Yıkıntı Atıklarında Asbestin İncelenmesi: Hatay Örneği” adlı rapor ile kamuoyuna sunan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne ve 6 Şubat depremleri sonrası, depremden etkilenen bölgelerde, depremle ilişkili ikincil afetler ve hava kirliliği sorununa dikkat çeken, bu kapsamda depremden etkilenen bölgeler için önemli bir halk sağlığı tehlikesi ihtiva eden asbest riskine de dikkat çekerek bölgede asbest varlığını tespit etmek adına TTB ile ortak bir çalışma yürüten ve Ekim 2023’te sonuçları bir rapor ile kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunan Temiz Hava Hakkı Platformu’na verildi.

NEJAT YAZICIOĞLU İŞÇİ SAĞLIĞI HİZMET VE ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Araştırma ödülünün sahibi, “Sağlık çalışanlarında mesleki radyasyon maruziyeti hematolojik parametreleri etkiler mi?” çalışmasıyla Göğüs Hastalıkları Uzmanı/ İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nejdiye Güngördü olurken, Hizmet Ödülü Türk Toraks Derneği’nin Mesleksel Akciğer Hastalıkları Çalışma Grubu’na verildi.

CENGİZ ÇETİN TEZ ÖDÜLLERİ

Birincilik ödülü, “Diabetes Mellitus Tanılı Çocuk Ve Adölesanlarda  Elektrofizyolojik İncelemeler: Polinöropatiyi Gösterebilecek Elektrofizyolojik Belirteçlerin Saptanması” başlıklı tezi ile Dr. Meltem İnci Talibov’a ve “Yapay Zeka Kullanılarak Klinik Tanının Öngörülmesinde Biyokimyasal Test Sonuçlarının Rolünün Araştırılması” başlıklı tezi ile Dr. Yusuf Yeşil’e verildi.

İkincilik ödülünü “Fetal Supraventriküler Taşiaritmide Transplasental Antiaritmik İlaç Tedavisinde Kullanılan İlaçların Perinatal Sonuçlarının İncelenmesi” başlıklı tezi ile Dr. Nihat Demirkol aldı.

Üçüncülük ödülünü ise  “Yuvarlak Hücreli Sarkomların İmmünhistokimyasal Belirteçlerle Güncel Sınıflandırılması” başlıklı tezi ile Dr. Sırma Çetin ve “Angle Sınıflaması Sınıf 2 Ve Sınıf 3 Maloklüzyon Hastalarındaki Ortognatik Cerrahi Sırasında Uygulanan Maksilla Hareketlerinin Nazal Hava Akımı, Hava Akım Hızları, Nazal Hava Volümü Ve Hava Akım Direnci Üzerine Olan Etkilerini Değerlendirme” başlıklı tezi ile Dr. Hüseyin Can Yücel aldı.

Dr. ALİ ÖZYURT BASINDA SAĞLIK ÖDÜLLERİ

Dr. Ali Özyurt anısına düzenlenen Basında Sağlık Ödülleri’nde kazananlar plaketlerini Yönetim Kurulu üyelerimiz ve seçilmiş kurullarda görev alan hekimlerimizin elinden aldılar.

Gazete Haber-Araştırma Ödülünü “Hastanemetre İşliyor” haberi ile Birgün Gazetesi’nden Sibel Bahçetepe, TV Haber-Araştırma Ödülünü “Aile Hekimine %17,5’luk Ödenek Artışı” haberi ile Now TV’den Şule Öztürk İnce ve Kameraman Ferhan Güler, TV Haber Ödülünü “Hastalar Tedavi Olmak İçin Krediye Başvuruyor” haberi ile Sözcü TV’den Kardelen Kocatürk ve Kameraman İsmail Bayraktar, İnternet Haber-Araştırma Ödülünü “İki Yeni Yerleşke Bir Eski Cerrahpaşa Etmiyor” haberi ile Diken’den Mesude Erşan, İnternet Haber Ödülünü “Almanya’da Artık Her Hastanede Türkçe Konuşan Doktor Bulabiliyoruz” haberi ile Medyascope’tan Ruşen Çakır, TV Program Ödülünü Artı TV’de ekrana gelen “Ekolojik Odak” programı ile Pelin Cengiz, Köşe Yazısı Ödülünü “Cumhuriyet’in Sanatoryumu Nasıl Swiss Otel Oldu?” yazısı ile Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür, Dergi Haber Araştırma Ödülünü  “6 Şubat Depremi- Antakya’daki Arama Kurtarma Çalışmalarından İzlenimler Ses Vere Vere, Bekleyerek Öldüler” haberi ile 1+1 Express’ten Siren İdemen, Radyo Programı Ödülünü Dünya Mirası Adalar Programı ile Açık Radyo’dan Derya Tolgay-Nevin Sungur, Karikatür Ödülünü “Ben Kayyumum Doktor Değil” karikatürü ile Evrensel Gazetesi’nden Sefer Selvi aldı.

İnternet Programı Ödülü “Son 11 Yılın En Yüksek Hekim Göçü Yaşanıyor!” programı nedeniyle Birgün TV’den Asena Tunca’ya, Gazete Haber-Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü “Pediatri ve Cerrahide Doktor Açığı Alarm Veriyor” haberi nedeniyle Oksijen Gazetesi’nden Baran Can Sayın’a verildi.

İnternet Haber-Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülünün sahibi “Asbest Tehlikesi” araştırma haber dizisi ile Deutsche Welle’den Pelin Ünker ve Serdar Vardar oldu.

İnternet Haber Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülünün sahibi ise “İsimsiz, Evsiz ya da Ailesiz: Depremzede Bebeklerle Bir Gün” haberi ile Nevşin Mengü YouTube Kanalı’ndan Cansu Şimşek oldu.


 


Bu HABERİ Paylaş!