Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet ve Araştırma Ödülü Sahipleri Belli Oldu


  • Mart 12, 2024
  • 266

İstanbul Tabip Odası tarafından 14 Mart etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet ve Araştırma Ödülü ile ilgili olarak ödül jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda şu isimler layık görülmüştür:                                   

Araştırma Ödülü:

Dr. Nejdiye GÜNGÖRDÜ

Göğüs Hastalıkları Uzmanı/ İş ve Meslek hastalıkları Uzmanı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi.

Çalışmanın adı:

“Sağlık çalışanlarında mesleki radyasyon maruziyeti hematolojik parametreleri etkiler mi?”

  Nejdiye Güngördü, Seher Kurtul,  Ayşenur Özdil& Mehmet Sarper Erdoğan 

                                                                                                                                       Ödül Gerekçesi:

Tanı amacıyla kullanılan tıbbi görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler iyonize radyasyonun giderek daha fazla kullanılmasıyla sonuçlanmıştır. Bunun yanında radyasyon onkolojisi ve girişimsel radyolojinin tedavideki alanı da genişlemektedir. Bu durum, söz konusu alanda çalışan sağlık profesyonellerinin sağlığını olumsuz etkileme potansiyeli taşımaktadır.

Özellikle ülkemizde son yıllarda radyolojinin tanı ve tedavide kullanımının artması, hasta başvurularının ve idarenin sağlık çalışanları üzerindeki artmış baskısı, performans endişesi gibi nedenlerle radyoloji çalışanları daha fazla radyasyona maruz kalmaktadır. İş yükü de artan sağlık çalışanlarının periyodik sağlık gözetiminde kullanılabilecek kanıta dayalı biyolojik belirteçlerle ilgili bilgiler ise kısıtlıdır. Bu açıdan Dr. Nejdiye Güngördü ve arkadaşlarının yürüttükleri çalışma, bu alandaki bilimsel kanıt ihtiyacına önemli bir katkı sunmaktadır.

İstanbul Tabip odası Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Araştırma Ödülüne layık görülmüştür.

Hizmet Ödülü:

TÜRK TORAKS DERNEĞİ

MESLEKSEL AKCİĞER HASTALIKLARI ÇALIŞMA GRUBU

Ödül Gerekçesi:

Türk Toraks Derneği Mesleksel Akciğer Hastalıkları Çalışma Grubu’nun temel çalışma başlıkları olan; asbest ve ilişkili hastalıklar, mesleksel astım ve diğer mesleksel havayolu hastalıkları , pnömokonyozlar ve diğer parankimal mesleksel akciğer hastalıkları, toksik inhalasyonlar ve göğüs hastalıkları alanlarında ;

mevcut durumu tespit eden çalışmalar yürüttüğü, çalışanların solunum sistemi sağlığını geliştirdiği, sağlık çalışanlarının ve toplumun  bilgi düzeyini arttırdığı, hazırladığı  araştırma, bilimsel yayın, bilimsel toplantı ve sempozyum, kurs ve eğitim, sağlık çalışanları ve topluma yönelik rehber ve kitapçık, basın bildirileri ve bilgi notları ile işçi sağlığına yaptığı katkılar sebebiyle

İstanbul Tabip odası Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!