2023 yılı 14 Mart Dr. Türkan Saylan Tıp Bilim ve Tıp Hizmet Ödülleri Sonuçlandı


  • Mart 08, 2023
  • 951

İstanbul Tabip Odası 14 Mart etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Dr. Türkan Saylan Tıp Bilim ve Tıp Hizmet Ödülleri jüri toplantısı 6 Mart 2023 Pazartesi günü İstanbul Tabip Odası’nda yapıldı.
Jürinin değerlendirmesi sonucunda 14 Mart Dr. Türkan Saylan Tıp Bilim Ödülü’ne;

Türk Oftalmoloji Derneği’nin önerileri doğrultusunda; oftalmoloji özellikle de Behçet hastalığı üveiti konusundaki çalışmaları, genel olarak seçkin uluslararası/ulusal yayınları ve ilişkileri, bilimsel atıf değerlendirmelerindeki performansının diğer adaylarla karşılaştırmaları da değerlendirilerek Prof. Dr. Nuriye İlknur Tutkun layık bulunmuştur.

Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü’nün ise;

- Ülkemizde büyük kayıplara ve felakete neden olan deprem doğa olayında kaybettiğimiz ve yaralanan meslektaşlarımız ile sağlık çalışanlarına,
- İlk günden itibaren meslek etiği ve heyecanı ile büyük emek sarf eden bölgedeki meslektaşlarımız, sağlık çalışanları ve meslek örgütlerine

verilmesine oybirliği ile karar alınmıştır.

Hizmet ödülünün tüm bu meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarını temsilen Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER)’ne verilmesi uygun bulunmuştur.

18 Mart 2023 Cumartesi günü Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreninde meslektaşlarımıza ödül plaketleri takdim edilecektir.

İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!