Basın Açıklaması: Emek, Demokrasi ve Sağlık Hakkı Mücadelesi Engellenemez!

• Mayıs 26, 2021

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey, SES’in önceki dönem Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve Bedriye Yorgun, SES eski MYK üyeleri Fikret Çalağan, Belkıs Yurtsever, Ankara Şube önceki dönem Eş Başkanı Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticileri Erdal Turan ve Ramazan Taş’ın gözaltına alınması üzerine “Emek, demokrasi ve sağlık hakkı mücadelesi engellemenemez! Gözaltılar serbest bırakılsın” çağrısıyla çeşitli illerde basın açıklamaları yapıldı.

İstanbul’daki basın açıklaması SES Aksaray Şube yönetiminin çağrısıyla 26 Mayıs 2021, Çarşamba günü 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi önünde gerçekleştirildi. Basın açıklamasına SES İstanbul Şubelerinin yönetici ve üyeleri katılırken, İstanbul Tabip Odası ve Tüm Bel-Sen yönetimi de destek verdi. Etkinlikte İstanbul Tabip Odası’nı Başkan Dr. Pınar Saip ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Ekmez temsil etti. Dr. Pınar Saip yaptığı konuşmada Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın her zaman yaşam hakkından yana mücadele yürüttüğünü hatırlattı ve ülkede çeteler cezasız bırakılırken, halkın sağlığını savunanların gözaltına alınmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Etkinlikte basın açıklamasını SES Aksaray Şube Eş Başkanı Özkan Gökbayrak okudu. Açıklamada şunlar dile getirildi:
“Son günlerde siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Kirli ilişkiler deşifre oldukça gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonları artmaya başladı.

Siyasal iktidar her sıkıştığında içerde ve dışarda yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırma, karşıtlaştırma siyaseti güderek ömrünü uzatmaya çalışıyor. Çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, işyerleri kurumları belli olan insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak, demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor. Bu tarz yöntemlerle ülkenin bekası için mücadele ediyormuş süsü verip, kendi bekalarını korumaya çalışıyorlar.

1,5 yıldır süren salgın boyunca, sağlık emekçileri başta olmak üzere halkımızın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidar, daha önce de çokça yaşadığımız gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneliyor. Pandeminin başından itibaren sendikamız; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde sürekli sözünü kurmuş eylemini gerçekleştirmiştir. Hazmedilmeyen tamda bu mücadeledir.

Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş Covid – 19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenleri engellemeye çalışıyor.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, gözaltlarınız, mobinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz.”

Basın metni için tıklayınız