“Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet” Bağış Kampanyamıza Büyük İlgi Gösteren Meslektaşlarımıza ve Halkımıza Teşekkür Ederiz


  • Temmuz 21, 2020
  • 2474

Meslektaşımız, üyemiz, Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Dr. Yavuz Kalaycı’yı 19 Nisan 2020 günü COVİD-19 nedeniyle kaybetmiştik.

Dr. Yavuz Kalaycı’nın hayatını kaybetmeden önceki son mesajının “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?” olduğu şeklinde bir haber sosyal medyada yaygın olarak paylaşılmış, geride bıraktığı çocuklarıyla ilgili bir yardım kampanyası açılması talebi meslektaşlarımız tarafından yoğun olarak meslek örgütümüze iletilmişti.

İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak 22 Nisan 2020 tarihinde yaptığımız açıklamada ailenin de izni alınarak, bağış kampanyası başlatmak için gerekli müracaatın tarafımızdan yapılacağını açıklamıştık. https://www.istabip.org.tr/5750-yitirdigimiz-meslektaslarimizin-ailelerine-bagis-kampanyalari-hakkinda.html

İTO Yönetim Kurulu 28 Nisan 2020 tarihli toplantısında Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları ile sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak üzere üç ay süreli bir bağış kampanyası açılmasına karar verdi. Kampanya için Dr. Yavuz Kalaycı’nın eşinden yazılı muvafakat alınıp diğer gerekli belgeler de hazırlanarak 07.05.2020 tarihinde İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu. İlgili makamın 2 ay süren değerlendirmesi ardından tarafımıza gönderilen 09.07.2020 tarihli yazı ile kampanyamıza İstanbul Valiliği’nin 08.07.2020 tarih ve 60064 sayılı oluruyla  izin verildiği ve yardım toplama faaliyetinin denetimi amacıyla bir Valilik yetkilisinin denetçi olarak görevlendirildiği bildirildi.

Bunun üzerine sadece “Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet” Bağış Kampanyasında kullanılmak üzere afişler hazırlandı, banka hesapları açıldı ve 16.07.2020 günü web sitemizden duyurularak kampanya başlatıldı. https://www.istabip.org.tr/5987-bagis-kampanyasi-dr-yavuz-kalayci-nin-cocuklarina-sahip-cikiyoruz.html

Kampanya hekimler ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve daha ilk gün 160.000 TL’nin üzerinde bağışta bulunuldu.

Kampanyanın duyurulmasından bir gün sonra, 17 Temmuz 2020 günü ise hiç beklemediğimiz bir olay yaşandı. İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden bir görevli arayarak “Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet” Bağış Kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından durdurulduğunu sözlü olarak tarafımıza iletti. Valiliğin kampanyanın durdurulması ile ilgili yazılı bildirimi ise Odamıza 20.07.2020 tarihinde elden ulaştırıldı. Kampanyanın büyük bir telaş ile durdurulmasına gerekçe olarak Dr. Yavuz Kalaycı’nın eşi tarafından verilen 17.07.2020 tarihli dilekçe gösterildi. Valilik tarafından iletilen yazılı bildirimde; Dr. Kalaycı’nın eşi tarafından verilen dilekçede özetle, “Eşinin vefatını takip eden süreçte Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere devlet görevlilerince acılarının paylaşıldığı, yine eşinin meslektaşlarının maddi/manevi destekte bulundukları, ayrıca bağış kampanyası düzenleyen İstanbul Tabip Odası’nın da bu süreçte emek vermiş olduğu, ancak bir özel okulun eğitim bursu vermesi, iki kızının da diğer eğitim masraflarının İstanbul Valiliği tarafında karşılanacağı taahhüdü sonrası kampanyanın nihayetlendirilmesinin uygun olacağı”nın belirtildiği ve bu sebeple kampanyamızın durdurulduğu, bugüne kadar toplanan paranın kampanyanın amacı doğrultusunda sarfının uygun görüldüğü tarafımıza iletildi.

İstanbul Valiliği’nin yazılı bildirimi sonrası bağış kampanyamız, Valilik tarafından görevlendirilen denetmen gözetiminde sonlandırıldı. Açılan hesaplar kapatıldı. Hesaplarda toplanan 208.729,69 TL ailenin hesabına aktarıldı.

Öncelikle fiili olarak 2 gün süren bağış kampanyamıza büyük destek veren meslektaşlarımıza, dostlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Kampanyamıza destek vermek isteyen ancak çok kısa sürede sonlandırılması nedeniyle bu desteği veremeyen dostlarımızdan ise özür dileriz.

İstanbul Valiliği’ne soruyoruz:

Çocukların eğitim masraflarının İstanbul Valiliği tarafından karşılanacağı taahhüdü için neden bugüne kadar beklediniz?

COVID-19 pandemisi süresince kaybettiğimiz diğer sağlık çalışanları için de benzer taahhütte bulunacak mısınız?

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!