Soykırıma, ABD’nin İsrail’e Desteğine ve Bölgedeki Askeri Varlığına Hayır Demek İçin ABD Konsolosluğu'na Yürüdük


  • Temmuz 08, 2024
  • 440

Filistin Eylem Komitesi, Soykırıma, ABD’nin İsrail’e desteğine ve bölgedeki askeri varlığına hayır demek için Sarıyer’den ABD Konsolosluğu’na yürüdü. 7 Temmuz 2024, pazar günü düzenlenen eyleme İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç, İTO kurul ve komisyon üyeleri de katıldı. 

Eylemde yapılan ortak açıklamada, İsrail’in işlediği insanlık suçlarına ABD’nin verdiği destekle ortak olduğu belirtilerek, Türkiye’deki ABD üstlerinden İsrail’e giden yardımlar hatırlatıldı. Açıklamada, “ABD, yıllardır işgal devleti İsrail’e düzenli askeri ve ekonomik yardım sağlıyor. Yapılan bu yardımların hacmi bugün 300 milyar doları aşmış durumda. Tüm dünyadan gelen, işgal devletine askeri yardımların kesilmesi çağrısına rağmen, ABD soykırım saldırısının ağırlaştığı bu dönemde, işgal devletine 26 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım sağlayacağını açıkladı. ABD tüm gücünü, işgal ve soykırımın sürdürülmesi için ortaya koyarken, Filistinli mültecilere yardım eden Birleşmiş Milletler’e bağlı kurumlara desteğini durduruyor” denildi.

Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail’e ambargo talebinin sahiplenilmesi için birleşme çağrısı yapılan eylemde talepler şöyle sıralandı:

"Tarihsel Filistin topraklarındaki ABD askeri varlığı çekilsin. İsrail’le diplomatik ilişkiler kesilsin ve açık bir askeri ambargo kararı alınsın. İsrail’i koruyan NATO üsleri kapatılsın."

 


Bu HABERİ Paylaş!