Hekimler Dr. İbrahim Örnek İçin Saygı Duruşunda Buluştu


  • Temmuz 20, 2020
  • 3000

18 Temmuz 2020 tarihinde Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz Nöroloji Uzmanı Dr. İbrahim Örnek için İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla saygı duruşu etkinliği gerçekleştirildi.

20 Temmuz 2020, Pazartesi günü 12.30’da Dr. İbrahim Örnek’in görev yaptığı İstanbul Florence Nightingale hastanesi önünde yapılan etkinliğe, Dr. İbrahim Örnek’in çalışma arkadaşları ile İTO Yönetim Kurulu’nu temsilen Başkan Dr. Pınar Saip, Genel Sekreter Dr. Osman Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Güray Kılıç ve Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İstanbul Dişhekimleri Odası’nı temsilen Dt. Hikmet Arısal katıldı.

“Onlar Başarı Hikayesi Anlatadursun Biz Ölüyoruz!” pankartının açıldığı etkinlik, Dr. İbrahim Örnek ve Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz hekimler ve sağlık çalışanları anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından İTO Başkanı Dr. Pınar Saip bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Dr. İbrahim Örnek’i sevgiyle, saygıyla anmak üzere buradayız. Hem kendisini hem de Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz meslektaşlarımızı asla unutmayacağız. Pandeminin başından beri ısrarla dile getiriyoruz: Covid-19 meslek hastalığı, iş kazası sayılmalıdır. Gerek bu konuda gerekse çalışma koşullarımızın güvenli hale getirilmesi konusunda taleplerimizi dile getirmeye, süreci takip etmeye devam edeceğiz.”

Törende ayrıca çalışma arkadaşları adına Dr. Sema Öztürk ve Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nerses Bebek de birer konuşma yaparak Dr. İbrahim Örnek’in iyi hekimlik değerlerine bağlı, son derece sevilen, örnek bir hekim olduğunu dile getirdiler, acı ve üzüntülerini paylaştılar.


Bu HABERİ Paylaş!