Bu Karanlıktan Hep Birlikte Çıkacağız


  • Haziran 05, 2020
  • 1866

Gazetecileri, aydınları, siyasetçileri tutuklamalar, muhalif belediyelere soruşturmalar ve kayyum atamaları, siyasi iktidara yönelik her türlü eleştiriyi darbe girişimi olarak nitelendirme ve terörle bağlantılı gösterme yoluyla toplumun kutuplaştırılması, meslek örgütlerini susturma girişimleri yetmezmiş gibi, dün TBMM’de CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü, ardından gece yarısı apar topar gözaltına alınıp tutuklandılar.

Hiç kimse güçler ayrılığının yok edildiği “Tek adam rejimi” güdümündeki yargının tamamen siyasi gerekçelerle verdiği kararları gerekçe göstermesin.


Bu yapılan, siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi anlamına gelen demokrasinin en temel kuralı olan seçme ve seçilme hakkını, seçmen iradesini yok saymaktır.


Bu yapılanlar yaşanmakta olan büyük ekonomik çöküş nedeniyle işsizlik ve pahalılık cenderesine nefesi kesilen topluma korku salmayı, yıldırmayı, susturmayı amaçlayan gözdağı operasyonudur.


Biz hekimler çağdaşlığın, laikliğin ve demokrasinin savunucularıyız.


Bu karanlık günlerden bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele ederek çıkacağız.

 

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu

 


Bu HABERİ Paylaş!