Hekime Yönelik Şiddet Durmuyor...


  • Eylül 09, 2011
  • 3992

7 Eylül 2011 tarihinde Göztepe Eğitimi Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne çocuğunu getiren bir annenin fenalaşması üzerine ilk müdahale yapılarak erişkin Dahiliye Acil Servisi'ne nakledilmiş ancak  tüm müdahalelere rağmen hasta kaybedilmiştir.
Hastanın vefatından sonra emekli polis memuru olduğunu iddia eden hastanın eşi serviste nöbetçi dahiliye asistanı meslektaşımıza sözlü hakarette bulunmuş ve silahını göstererek tehdit etmiştir. Hastanedeki bu olayın şoku daha atlatılmadan hemen ertesi gün ise Gastroentoloji Servisi nöbetçi hemşiresi ise yine başka hasta yakınları tarafından darp edilmiştir.
 
Sağlık hizmeti sunulan ortamlarda yaşanan bu şiddet olayları artık korku filmlerini aratmayacak düzeye gelmiştir. Son derece zor şartlarda ve insan üstü bir gayretle hizmet vermeye çalışan hekimler ve sağlık çalışanları, artık yaşanan bu şiddet gerilimiyle görevlerini yerine getiremez duruma gelmiştir. Sağlık Bakanlığı bir kez daha görmelidir ki, mesele "Şidddete Sıfır Tolerans" kampanyası başlatmala bitmiyor. Sağlık politikalarını gerektiği gibi düzenlemeden, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının temel güvenlikleri sağlanmadan, sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusunu hekimler ve sağlık çalışanları gibi göstermekten vazgeçmeden, sağlık hizmetleri sunulan ortamlarda adının dahi geçmemesi gereken şiddet durmayacaktır.
 
Bu çerçevede bugün (09.09.2011) Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek adına bir basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
 
İSTANBUL TABİP ODASI
 
Basın Açıklaması İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!