Esenyurt Devlet Hastanesi'nde Hekime Şiddetin Sonu Gelmiyor


  • Temmuz 07, 2011
  • 6244

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde aynı günde yaşanan hekime şiddet olayları pes dedirtti. Son olarak 6 Temmuz 2011 Çarşamba günü Başhekim yardımcısı Dr. A.G.K. bir hasta yakınının saldırısı sonucu yaralandı.

Saldırı olayı, ne yazık ki aynı hastanede öğle saatlerinde yaşanan bir diğer hekime şiddet olayına bağlı olarak gelişti. Öğle saatlerinde Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gelen bir hastanın yakınının “Hastasıyla yeterince ilgilenilmediği” bahanesiyle nöbetçi hekime bıçak çekmesi ve tehdit etmesi sonucu nöbetçi hekim arkadaşımız fenalaşıp görevini yapamaz hale geldi.

Saldırganın hastane güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırılmasının ardından, olay sırasında evinde olan Başhekim Yardımcısı Dr.A.G durumdan haberdar edildi ve hemen hastaneye geldi.

Olay hakkında bilgi alan arkadaşımız yaşadığı yoğun stres sebebiyle görevini yapamaz hale gelen meslektaşının nöbetini devraldı. İlk olayın üzerinden 12 saat geçmişken acil servise gelen bir başka hastayı muayene ettiği sırada, hastanın yakını bir sedyenin demirini çıkartıp kafasına vurmak suretiyle meslektaşımıza saldırdı.

Baygınlık geçiren Dr. A.G. yoğun bakımda müşahade altına alındı. İfade veremez raporu düzenlenen meslektaşımız, ilk müdahaleden sonra dinlenmek için eve gönderildi.



Savcılığa intikal eden olayın takipçisi olacağımızın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette artık sözün tükendiği bir noktaya gelindiğinin, Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm yetkilileri acilen sorumluluğa davet ettiğimizin bilinmesini istiyor, Türkiye’nin değişik illerinde, İstanbul’un değişik hastanelerinde ve birimlerinde insan hayatı için uğraşan, ter döken meslektaşlarımızın hayatından, konuya gerekli duyarlılıkla yaklaşmayan, uyguladıkları politikalar ve yaptıkları açıklamalarla sağlık çalışanlarını açık hedef tahtası haline getiren sağlık yöneticilerinin ve özellikle Sağlık Bakanı’nın sorumlu olduğunu bir kez daha duyuruyoruz.



İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU



Bu HABERİ Paylaş!