İstanbul Tabip Odası’nda “Şiddete Karşı Eğitici Eğitimi Kursu” Yaptık


  • Kasım 09, 2022
  • 389

İstanbul Tabip Odası (İTO) Sağlıkta Güvenli Çalışma Grubu ve Temsilciler Kurulu'nun işbirliğiyle düzenlenen "İstanbul Tabip Odası Şiddete Karşı Eğitici Eğitimi Kursu” 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Cağaloğlu binamızda gerçekleşti.

Eğitime, İTO Yönetim Kurulu ve İTO Temsilciler Kurulu Divanı üyeleri ile hastane temsilcilerimiz katıldı.

Sağlıkta Güvenli Çalışma Grubu adına Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU’nun moderatörlüğünde yapılan eğitimde; “Şiddet nedir, öfke nedir? Sağlık ortamında şiddetin kaynakları” konusunda Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem PARLAR sunum yaptı. Ayrıca “Güvenli bir çalışma ortamı için sağlık çalışanlarının hakları nelerdir? 6331 sayılı yasa ve getirdikleri, Doğru tutanak tutma, şiddete maruz kalana yaklaşım” konularında Hukuk Büromuz avukatlarından Av. Hazal PEKŞEN sunum yaparak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Kursta, “Biz hekimler, hastalarımızı şiddet uygulama potansiyeli olan bireyler olarak görmek istemiyoruz. Esasında biliyoruz ki, hasta-hasta yakınları ve doktorlar sağlıkta şiddetin muhatabı değil mağdurlarıdır. Şiddetin kesin çözümünün sağlık politikalarında yapılacak köklü değişimler olduğunun farkındayız.” vurgusu önemliydi.

Sağlıkta şiddet konusunda işyerlerinde eğitim verecek eğiticiler yetiştiren kursumuzun, alandaki meslektaşlarımıza şiddete karşı hem hukuki hem de sosyal anlamda bilgi, beceri ve tutum kazandırma konusunda destek olacağına inanıyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!