Sağlıkta Dönüşüm Programı’na Biber Gazı Sıkıldı


  • Nisan 15, 2011
  • 2352

Önceki gün İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği’nde çok beklediğini iddia eden bir hasta asistan hekimlere ve sağlık personeline biber gazı sıkmış üroloji ve yakınındaki diğer servisler 4 saat süreyle hizmet veremez hale gelmiti. Yaşanan bu olay sonrasında İstanbul Tabip Odası bugün (15.04.2011) İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde olayı protesto etmek adına bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl, Asistan Hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.
Dr. Lale Tırtıl konuşmasında Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hasta memnuniyeti değil bir özelleştirme politikası olduğunu, Sağlık Bakanlığı ve Hükümet’in iddia ettiği gibi hekimlerin mutlu oldukları bir sistem olmadığını belirtti. Bu programla birlikte hastaların hekime daha fazla görünebildiklerini ancak muayene süresinin beş dakikayı geçemediğini ifade etti.
Dr. Tırtıl “Sizin dönüştürdüğünüz sağlık sistemi halkın sağlığı için tehlikelidir. Bebekler hala ölmektedir. Sizin dönüştürdüğünüz sağlık sistemi hekimler ve sağlık çalışanları için tehlikelidir. Can güvenliği iş güvenceleri yoktur” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “İddia ediyoruz, Sağlıkta Dönüşüm Programı hastaları daha da hasta edecek, yoksulların öfkesi daha da kabaracak. Bu öfkenin sorumlusu Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın kendisi ve Hükümet’in uygulamalarıdır. Hekimler ve sağlık çalışanları değildir” dedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Tırtıl’ın ardından hazırlanan basın açıklaması As. Dr. Mehmet Ali Malkoç tarafından okundu.

Dr. Malkoç açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sağlık sistemindeki dönüşüm sağlıkta ve toplumda barışı zedelemiştir. Sağlıkta eşitsiz hizmet sunumları, esnaf zihniyeti; yoksulları öfkelendirmiştir. Öfkelerinin hekimlere yönelmesine neden olmuştur. Bugün kendilerini iyileştiren, tedavi eden hekimlere kalkan eller, yaralayan silahlar, sıkılan gazlar bu öfkenin habercisidir. Hekimin huzursuz, mutsuz ve kaygılı olduğu bir sağlık ortamının hastaların yararına olacağı düşünülemez. Sağlık Bakanını uyarıyoruz; halkın sağlığı ile oynuyorsunuz. Hürmetsiz ve değerbilmez ifadeleriniz ile hekimler ve sağlık çalışanları için şiddet tehlikesi yaratıyorsunuz”

Açıklama sonunda sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmak ve yaşamak, topluma eşit, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak için hekim ve tüm sağlık çalışanları ile birlikte 19–20 Nisan tarihlerinde sağlık hizmeti sunulamayacağı bir kez daha hatırlatıldı.

Basın açıklaması metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!