İstanbul’da Sağlık Geçici Çözümlerle Yönetilmeye Çalışılmakta, Tam Bir Karmaşa Yaşanmaktadır!


  • Nisan 08, 2011
  • 3077

İstanbul Tabip Odası Toplum Sağlığı Merkezleri’nde görev yapan hekimlerin hastane acil servislerinde 3 aylık geçici görevlendirmelerle oluşan sorunlara dikkat çekmek için(08.04.2011) Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Süheyla Ağkoç ve Dr. Ali Özyurt ve Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Yılmaz katıldı.

Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi hekim ve sağlık çalışanlarının da destek verdiği açıklamada İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu kervanın yolda dizilmediğini ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Önleyici sağlık hizmetlerinin önemine de değinen Dr. Çerkezoğlu yaşanan bu kaos ortamda hayati önem taşıyan bu hizmetlerin verilemediğini ifade etti.

Hazırlanan basın açıklaması İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süheyla Ağkoç tarafından okundu.
Dr. Ağkoç İstanbul’un Aile Hekimliği Uygulamasına geçtiği günden bu yana İstanbul Tabip Odası olarak dile getirilen sorunların hiçbirinin yetkililer tarafından düzeltilmediğinin altını çizerken TSM’lerde görev yapan hekimlerin 31 Mart 2011 tarihinden itibaren hastane acil servislerine 3 aylık geçici görevlendirmeler aldıklarını belirtti.  Bu uygulamanın hekimlerin çalışma hayatını eziyete çevirdiğini ifade eden Dr. Ağkoç ayrıca bulaşıcı hastalık salgın kontrolü, okul eğitimleri, bütün sağlık kuruluşlarına yönelik bebek, gebe ve loğusa takipleri gibi toplum sağlığını yakından ilgilendiren önleyici sağlık hizmetlerinde oluşacak aksamalara ilişkin duydukları kaygıları dile getirdi. 

Dr. Süheyla Ağkoç bu uygulama yöntemlerinin günü birlik çözümler olduğunu ve bu gidişata dur demek için 19–20 Nisan’da, iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi, mesleki bağımsızlık, herkese eşit ücretsiz sağlık için bir kez daha “Çok Ses Tek Yürek” olup sağlık hizmeti sunamayacaklarını belirtti.

Basın açıklaması için tıklayınız

 

 


Bu HABERİ Paylaş!