Bu Kez ASM Hekimine Şiddet


  • Mart 17, 2011
  • 2757

Bayrampaşa ilçesi Vatan ASM de çalışan Dr.T.S.16 Mart Çarşamba günü hasta yakınlarının saldırısına maruz kalmıştır. Darp edilen meslektaşımız saldırganlardan şikayetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.
 
Sağlık alanında yıkıcı sonuçları ortada olmasına rağmen yöneticiler tarafından ısrarla uygulanan politikaların sorumlusu olarak gösterilen hekimler ve sağlık çalışanları artık başlarına her an bir şey gelebileceği endişesiyle çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Neredeyse her gün bir başka sağlık kurumundan şiddet haberi gelmekte, sağlık politikalarının sorumlusu ve mimarı olan yöneticilerse bu durumu seyretmekte, üstelik hekimleri, sağlık çalışanlarını vatandaşın gözünde hedef haline getiren açıklama ve tavırlarını sürdürmektedirler.
 
Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, yetkilileri göreve, sorumluluklarını hatırlamaya çağırıyor, şiddeti yaratan sebepleri ortadan kaldırmaya yönelik adımları aciliyetle atmalarını istiyoruz. İstanbul Tabip Odası olarak kurmuş olduğumuz "Hekime Şiddet" hattına başvuran tüm meslektaşlarımıza her türlü desteği sunacağımızı bu talihsiz olay vesilesiyle bir kez daha hatırlatıyoruz.
 
Yaşanan son şiddet olayıyla ilgili olarak 22 Mart Salı günü 12.30'da Vatan ASM'de saldırıya uğrayan arkadaşımız ziyaret edilecek ardından bir basın açıklaması yapılacaktır.
 
İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!