Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Hekimleri İki Saat İş Yavaşlattı


  • Mart 03, 2011
  • 3915

Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hekimler bugün Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı protesto etmek amacıyla 2 saatlik iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Acil Servis önünde toplanan hekimler, “Sağlıkta Ticaret Ölüm Demektir”, “Çalışan Burada Başhekim Nerede?” sloganlarıyla başhekimlik önüne yürüdü.

Başhekimlik önünde konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, performans sisteminin esas olarak hastalara zarar verdiğini belirterek sağlık hizmetlerinin tüccar zihniyetle bağdaşmayacağını ifade etti.

Döner sermayeden hak ettikleri ücretleri alamayan hekimlerin mağduriyetine de değinen Dr. Çerkezoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bütün geliri döner sermayeye, puanlara, puan toplamaya endekslenmiş bu hastanede fiilen bu ay bütün çalışan arkadaşlarımız ne kadar puan toplarsa toplasınlar sıfır lira yüz lira gibi komik paralarla karşı karşıya kalmıştır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut bilgisayar sisteminde hata olmuş, eksiklik olmuş gibi bahanelerle bütün çalışanların döner sermayelerini gasp eden bu sistemlerden hastaların çıkarı hekimlerin, ebelerin, hemşirelerin, çıkarı yoktur. Bu sistemden çıkarı olan tek grup buralara yatırım yapan, özel hastanelere yatırım yapan yatırımcılardır” dedi. 

Hazırlanan basın açıklaması İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süheyla Ağkoç tarafından okundu. Dr. Ağkoç şunları kaydetti:“Siyasi iktidar tarafından uygulanan politikalarla vahşi piyasa koşullarına açılan sağlık sistemimiz birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan aile hekiminden üniversitedeki öğretim üyesine kadar bütün hekimlere performans sistemini dayatmaktadır. Performans sistemi, sağlık çalışanlarını puan toplama telaşına yöneltirken, çalışma barışını bozmakta, asistan eğitimi ve nitelikli sağlık hizmetini geri plana atmakta; ucuz işgücüyle, uzun saatler, güvencesiz olarak çalışmayı getirmektedir”

 

Dr. Süheyla Ağkoç son olarak “Gasp edilen haklarımızı alıncaya, taleplerimiz yerine getirilinceye kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha söylüyor; siyasi iktidarı sağlık çalışanlarının emeğine hürmet etmeye davet ediyoruz” dedi. 

Basın Açıklaması Metni için Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!