Hapishaneler İzleme Kurulu Kuruldu


  • Şubat 17, 2011
  • 2869

DİSK, KESK, TTB, TMMOB, TİHV, ÇHD, TUAD-DER, TUYAB, TAYAD’dan oluşan Hapishaneler İzleme Kurulu’nun kuruluş deklarasyonu 17 Şubat 2011 saat13.00’da Odamız toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını TAYAD adına Av. Behiç AŞÇI yaptığı toplantıda kurum başkanları sırasıyla söz aldılar ve cezaevlerinde yaşanan insan hakkı ihlallerine dikkat çektiler. TTB Başkanı Dr.Eriş Bilaloğlu ise “Hekimliğin doğası gereği Hapishaneler İzleme Kurulu’nda yer alıyoruz. Hak arayanlar, mücadele edenler için hapishaneler sahici bir gerçek. Hapishanelerde yaşam koşullarının düzeltilmesi için çaba göstermek bir görevdir” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasında; “İmzası bulunan kurumlar olarak Hapishaneler İzleme Kurulu’nu kurduğumuzu ilan ediyoruz. Hapishanelerde adli ya da siyasi tüm tutuklu ve hükümlülerin yaşadıkları sorunların çözümünde tüm kesimlerin, özellikle de iktidarın muhatabı bir kuruldur. Kurulumuz izleme amaçlı bir kurul olmadığını, hak ihlallerinin çözümü için aktif mücadele edecek bir kurul olduğunu ilan eder. Kurulumuz bağımsızdır ama tarafsız değildir” denildi.

Basın açıklaması için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!