Büyükşehir Belediyesi Soyguna Devam Ediyor...


  • Aralık 02, 2010
  • 2227

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerine yaptığı zamlar DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu ve İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu tarafından 1 Aralık 2010 Çarşamba günü  gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Saraçhane İtfaiye önünde toplanan emek ve meslek örgütleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek ulaşım zamlarının çekilmesini talep ettiler.

“Ulaşıma Zam Değil, Ücretlere artış istiyoruz” pankartı taşıyan grup eyleme İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla devam etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu bir konuşma yaparak, ulaşımın kamu sorumluluğunda verilmesi gereken bir hizmet olduğunu ve bunu bir paralı bir hizmet olarak verilmesinin başlı başına yaşam hakkına saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Çerkezoğlu’nun yapmış olduğu konuşma sonrasında basın açıklaması TMMOB İKK Sekreteri Tores Dinçöz tarafından okundu.  Açıklamada, “Otobüslere ve metrobüse yapılmış olan son zamlar değerlendirildiğinde İETT’nin 2010 bütçesine göre bu uygulamanın ne kadar kar odaklı olduğu açıkça görülmektedir. İETT’nin 2010 bütçe giderleri esas alınarak yaptığımız hesaplamalarda metrobüse ait giderler toplamının yaklaşık 131 trilyon olduğu, yıllık taşınan yolcu sayısının ise 190 milyon civarında olduğu öngörüldüğünde ortalama yolcu başına maliyetin 0,70 TL olması gerektiği tarafımızca belirlenmiştir” denildi.
 Açıklamada ayrıca yüzde %10 olarak gösterilen zamların fiili olarak %30’ları bulduğu belirtilirken bu ülkede emeği ile geçinen hiç kimsenin ücretlerinde %30’luk bir zam olmadığına vurgu yapıldı.

Dinçöz açıklamanın sonunda, “DURMAK YOK  YAĞMAYA TALANA DEVAM diyenler, yağma projelerini hayata geçirmek için Haydarpaşa gibi tarihi kültürel varlıkların yakılıp yok edilmesine göz yumanlar, bu zamların bizlerin yaşamında yarattığı sonuçları anlayamazlar, bu sorulara yanıt veremezler. Bizler, İstanbul’un emekçileri, üretenleri olarak bu soygun karşısında sessiz kalmayacağız” dedi.

Basın Açıklaması İçin Tıklayınız...

 


Bu HABERİ Paylaş!