Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hekime Şiddet


  • Ağustos 27, 2010
  • 4233

18 Ağustos 2010 Çarşamba günü Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Bölümü’nde görev yapan Dr. Kenan Sofuoğlu’na yönelik çirkin bir saldırı yapılmıştır.

Tüp Bebek Bölümü’ne ilk kez başvuran hasta yakını Şenol Yıldırım bilgi almak için Dr.Kenan Sofuoğlu ile görüşmüş, görüşmede işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli evraklarla birlikte dosya hazırlaması gerektiği söylenmiştir. Hasta yakını, bu konuda önceden bilgilendirilmediğini söylemesi üzerine Dr.Kenan Bey, hastanın zaten ilk kez bu bölüme başvurduğunu, ayrıca bölüm girişinde dosya için gerekli evrakların yazılı olduğu bir pano olduğunu söylemiştir. Hasta yakını bunun üzerine infertilite polikliniği tarafından tutulan dosyasını istemiş, doktor bey de dosyanın hastaneye ait olduğunu, hastaya teslim edilmesinin yasak olduğunu belirtmiştir. Bunun üzerine hasta yakını Dr. Kenan Bey’in boynuna yapışıp  şiddet uygulamış, yaralanmasına sebep olmuştur. Araya giren hekimler ve güvenlik görevlileri tarafından hasta yakınının saldırısından güçlükle kurtarılmıştır.

Hekimlere yönelik saldırının gittikçe yaygınlaşması ve normalize edilmesinin sebebi devletin sağlık politikasının açmazlarının hastanede uygulamaya dönüşen yansımasının faturasının, özellikle  Sağlık Bakanı ve iktidar destekçisi medya tarafından hekimlere kesiliyor olması. Hasta ve hekim arasındaki ilişkinin art niyetli bir şekilde çatışmaya dönüştürülüyor olması, gecesini gündüzünü hastanede geçiren hekimlerin can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Hastanelerdeki tek denetimi sağlıkta piyasalaşma uygulamasının bir çeşidi olan Kalite Yönetimi Uygulaması üzerine olan Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce önlem alması, hekimleri hastalara karalamaktan vazgeçmesi gerekmektedir.

Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bir daha benzer durumların yaşanmaması dileğiyle geçmiş olsun diliyoruz.  

Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi
İTO - Hastane Temsilciliği


Bu HABERİ Paylaş!