2 Yıl Önce Sağlıkta Şiddete Kurban Verdiğimiz Dr. Ekrem Karakaya’yı Saygı ve Özlemle Anıyoruz…


  • Temmuz 06, 2024
  • 256

Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’yı 2 yıl önce görevi başındayken sağlıkta şiddete kurban vermiştik. O gün yüreğimiz o kadar yanmıştı ki “Öldük biz…” diye ifade etmiştik acımızı.

Bir yıl içinde resmî rakamlarla bile on binlerce sağlıkta şiddet (Beyaz Kod) vakasının olduğu, şiddet sarmalındaki sağlık(sızlık) ortamına kurban vermiş olduk Dr. Ekrem Karakaya’yı.

Evet, Dr. Ekrem Karakaya’yı aramızdan alan, onu silahıyla vuran katildi.

Peki, bu şiddet sarmalındaki sağlıksızlık ortamını yaratanların, ciddi ve caydırıcı hiçbir önlem almayanların suçu yok muydu? Vardı elbet. En başta da Sağlık Bakanı’nın.

Olaydan bir gün sonra, 7 Temmuz günü İstanbul Tabip Odası öncülüğünde İstanbul Tıp Fakültesi’nden İstanbul Sağlık Müdürlüğü’ne barikatları aşarak gerçekleştirilen yürüyüş, son yılların en etkili eylemi olmuştu. Sağlık Bakanı, bir ay bile geçmeden doktorların ve sağlık çalışanlarının özlük haklarında kısmî de olsa iyileştirme içeren bir paket açıklamak zorunda kalmıştı.

O gün, İstanbul Tabip Odası olarak taşıdığımız pankartta “Bakan istifa” yazıyordu. Talebimiz 2 yıl sonra gerçekleşti.

Mücadele ettik ve her zamanki gibi sonuç aldık. Biz İstanbul Tabip Odası olarak sağlıkta şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir canımızı daha yitirmeye tahammülümüz yok. Meslektaşlarımızı bu mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz. Aksi hâlde bir bakan gider, diğeri gelir. Olan doktorlara, sağlık çalışanlarına ve sonuç olarak halkın sağlık hakkına olur.

AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programı iflas etmiştir. Çözüm TTB’nin önerdiği şiddete karşı etkili önlemler yanında, bütçeden sağlığa ayrılan payı artırmak, koruyucu hekimliği önceleyen güçlü bir birinci basamak ve sevk zinciri ile çalışan yeterli personel ve donanıma sahip güçlü kamu hastaneleridir.

İstanbul Tabip Odası


Bu HABERİ Paylaş!