SAĞLIK HAKKIMIZDAN, İŞ GÜVENCEMİZDEN, MESLEKİ ONURUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!


  • Ağustos 25, 2010
  • 1603

AKP Hükümetinin, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık alanında açtığı kara deliği, sağlık hizmetlerini verirken piyasa koşullarını esas alarak kapatmaya çalışmaktadır. 
Rekabet koşullarının egemen kılındığı sağlık ortamında, hekimler ve sağlık çalışanları güvencesiz /güvenliksiz çalışma ortamlarına terk edilirken, sağlık hizmetleri anayasal bir hak olmaktan çıkarılmaktadır. 

Tüm bu düzenlemelere hayır demek ve sağlık hakkımıza sahip çıkmak için 10 Mart 2010 tarihinde sağlık meslek odaları ve sendikaları olarak çeşitli noktalarda eylemler düzenlendi. İstanbul Tabip Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık İş’in katıldığı eylemlerin programı hayli yoğundu.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanelerinde basın açıklamaları yapılırken, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi,  Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi, Validebağ Hastanesi, Yakacık Doğum Evi, ve Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanelerinde, sağlık alanında yaratılan tahribatın anlatıldığı bildiriler halka dağıtıldı.

Ayrıca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bildiri dağıtıldıktan sonra Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne bir yürüyüş düzenlenerek orada da basın açıklaması gerçekleştirildi.


Bu HABERİ Paylaş!