DİRENİŞTEKİ ESENYURT BELEDİYE İŞÇİLERİNE ODAMIZDAN DESTEK ZİYARETİ


  • Ağustos 25, 2010
  • 2739

Dr. Ali Küçük ve Dr. Fethi Bozçalı, İstanbul Tabip Odası adına 167 gündür direnişte olan Esenyurt Belediye işçilerini 30 Ocak Cumartesi günü ziyaret etti.

Esenyurt Belediyesi karşısındaki kaldırımda yaklaşık 6 aydır eylemlerini aralıksız ve kararlılıkla sürdüren Esenyurt Belediye işçileri, Odamızın bu süreçte işçilerde oluşan sağlık sorunlarına yardımcı olmak ve dayanışma amaçlı ziyaretiyle moral kazandılar.

Daha önce Yakuplu Belediyesi’nde çalışan Türk-İş Belediye-İş 2 Nolu Şube üyesi işçiler, belde belediyelerinin tasfiyesi üzerine Esenyurt Belediyesi’nde çalışmaya başlamıştı. Esenyurt Belediyesi’nin işçilerin sendikalarından istifa etmeleri için yaptığı baskı sonuç vermeyince 16 işçinin işine son verilmişti.

İşçilere çalışma alanları dışında görevler vererek yıldırmak isteyen Esenyurt Belediye Başkanlığı,özellikle üniversite mezunu masa başı çalışan işçileri (9’u kadın olmak üzere) park bahçeler ve temizlik hizmetlerinde çalıştırmaya başlamıştı.Bunun üzerine işçiler bu baskı ve dayatmalara karşı basın açıklaması yapmış, ardından 16 işçinin işine 17 Ağustos 2009 tarihinde son verilmişti.

16 işçi işten atılmalarının ardından belediye önünde açtıkları pankartın önünde mesai saatleri süresince durararak eylem başlattılar. Belediye yönetiminin eylemin belediye binası önünde yapılmasından rahatsızlık duyması üzerine işçiler zorla, şiddet uygulanarak uzaklaştırmış ve direniş belediye karşısında bulunan kaldırımda devam ettirilmişti.

Sendikanın işçiler adına yargıya yaptığı başvuru 7 işçinin lehine sonuçlanmasına rağmen henüz işe dönüşler gerçekleşmedi. Bu süreçte eylemciler başta ekonomik ve ruhsal sıkıntılar yaşarken, bir takım sağlık sorunları ortaya çıktı.

İşçiler, yapılan destek ziyaretinde her şeye rağmen sonuç alınana dek eylemlerinin süreceğini dile getirdiler ve bu süreçte verilen desteklerin önemine değindiler. Moralleri hayli yüksek olan eylemdeki işçiler, Odamızın verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Esenyurt Belediyesi’nin hak arama mücadelesi yürüten işçilerine verilecek her türlü ekonomik ve moral desteğin önemli olduğunu belirtiyor, meslektaşlarımızın da bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceği inancıyla zorlu koşullarda direnen eylemci işçilere başarılar diliyoruz.


Bu HABERİ Paylaş!