İstanbul Tabip Odası Seçimleri...


  • Hekim Sözü Ocak-Mart 2024
  • 70

Bu sayımızın dosya konusu olarak 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde  yapılacak olan İstanbul Tabip Odası seçimli genel kuruluna hazırlanırken seçime girecek 4 grupla röportaj yapmayı ve grupları sizlere tanıtmayı hedefledik. Bu amaçla yayın kurulu olarak belirlediğimiz soruları,  tüm gruplara yazılı olarak ilettik. Tüm gruplar seçim öncesi kendilerini tanıtma fırsatı yaratmamız sebebiyle memnuniyetlerini ifade ettiler.  Cevaplarını belirtilen süreye ve karakter sayısına uygun biçimde gönderdiler. Sadece Değişim Grubu ve grubu temsilen Dr. Ahmet Erçek, soruları grup tanıtımına uygun bulmadığını ifade ederek cevaplamak istemedi. Bu sebeble bu sayımızın dosyası olarak seçime girecek 4 grubun 3 ü ile yaptığımız röportajları sizlerle paylaşıyoruz.

Kuşkusuz birkaç soru ile seçime girecek grupları tam anlamıyla tanımak mümkün olamazdı. Bu sebeple en objektif şekilde ve kısa yoldan grupların Türkiye sağlık ortamında yaşanan sorunlara dair bakış açılarını ve çözüm önerilerini öğrenmek istedik. Yine bu grupların yönetime talip olurken kadın temsiliyetini ne kadar gözettiklerini irdelemek istedik. Hekim göçünün  her geçen gün giderek arttığı, hekimlerin itibarsızlaştırıldığı ve hiç olmadığı kadar değersizleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. Bizzat  ‘Giderlerse gitsinler’  söylemi ile bu gerçeğin somutlaştığı şu günlerde grupların bu konuya dair görüşlerini öğrenmek istedik.

Hacamat ve sülük gibi geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarının giderek arttığını ve özellikle Sağlık Bakanlığı eliyle sertifikasyon programlarının giderek yaygınlaştığını görmekteyiz. Bu noktada grupların geleneksel tamamlayıcı tıp ile  kanıta dayalı tıbba karşı mesafelerini ve yaklaşımlarını öğrenmek istedik.

Tabip odalarının bütçeleri denetlemeye tabiidir ve çok iyi biliyoruz ki grubunuz oda yönetiminde dahi olsa seçim çalışmalarını yürütürken bunu kendi kaynakların ile yapmak zorundadır.  Şeffaflık ve denetlenebilirlik gereği seçime katılan tüm grupların bütçelerini ve bütçelerinin kaynağını sorgulamak istedik. Zira grupların bu konudaki hassasiyetleri aynı zamanda seçimi kazandıkları taktirde, odayı birilerinin bürosu haline getirmeyeceklerinin de önemli bir göstergesidir.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!