İTO’dan Hatay ve Adıyaman Tabip Odası’na Teşekkür Plaketi
- Ocak 30, 2024
- 489
İstanbul Tabip Odası (İTO), 6 Şubat depreminin ardından Hatay ve Adıyaman’a giderek, Hatay ve Adıyaman Tabip Odalarının çalışmalarını yeniden organize etme ve sahadaki çalışmaları yürütme konusunda sorumluluk almış, kurumsal dayanışmanın önemli bir örneğini sergilemişti.
Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz ve Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. İsmail Tosun, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu’nun 20-21 Ocak tarihlerinde düzenlediği “Öncelikli Bir Halk Sağlığı Sorunu İstanbul- Marmara Depremi” kongresinde deprem ve sonrasına ilişkin deneyimlerini paylaştı.
HATAY VE ADIYAMAN TABİP ODASI'NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Kongre sonunda deprem bölgesine giden ekipte yer alan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cegerğun Polat, Hatay ve Adıyaman Tabip Odası temsilcilerine, hekimlik mesleği ilkeleri rehberliğinde toplum sağlığını iyileştirmeye dönük çalışmaları ve dayanışmacı katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Dr. Polat yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"SAHADA AYNI DİLİ KONUŞMAK ÖNEMLİ"
“Depremin ilk günü TTB bünyesinde nasıl organize olacağımızı konuştuğumuzda iki şehri kendimizle eşleştirmiştik, bunlar Hatay ve Adıyaman’dı. Burası odaklı çalışma yürüteceğimizi o iş bölümü içinde ilan etmiş olduk. Tüm planları da bunlara göre yaptık ve ilk hafta neredeyse 4. gün hem Hatay’a hem de Adıyaman’a ulaşmış olduk. Olabildiğince kaynaklarımızı, imkanlarımızı, insan gücü ve maddi gücümüzü buraya aktarmaya çabaladık. İyi işler de çıkardığımızı düşünüyorum. Sahada sizinle ilişki kurabilecek, daha önce geçmişiniz olan, bir uyumu olan ekibin olması gerekiyor. Yani sahada yerelde bir ayağınız yoksa birbirinizi bilmiyorsanız, aynı dili konuşamıyorsanız orada iş yapamıyorsunuz. Orada bulunan arkadaşlarımızın da yerel dinamikleri, ilişkileri bilen, olabildiğince sosyal hayata dokunan ve tabiri caizse 'iş bitirici' olması gerektiğini öğrenmiş olduk. Bunu hem Hatay’da hem Adıyaman’da gördük. Her iki tabip odasının da değerli yöneticileri bizim oradaki çalışmalarımızı kolaylaştırdılar. Biz onların yaptıklarının yanında çok az çalışmış olduk. Çünkü orada yaşamıyorduk, bu travmaya maruz kalmadık.
"KURUMSAL DAYANIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ"
"Öğrendiklerimiz kurumsal dayanışmanın ne kadar organik ilişkilere baktığını ne kadar birbirimizi anlama üzerine çalıştığını da göstermiş oldu. Kurumsal dayanışmayı önemsiyoruz, bu sürecin de en azından bize öğrettiği en önemli çıkarımın bunlardan birisi olduğunu söylüyoruz. Kendilerine tüm bu mağduriyet, tüm bu kayıplar içinde yine de her şeye rağmen ayağa kalkıp çalışmalar yaptıkları, kentlerine, insanlarına, toplumlarına sahip çıktıkları için teşekkürü bir borç biliyoruz.”
"KARDEŞ ODANIZ OLMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"
Plaketlerini Dr. Cegerğun Polat’ın elinden alan Hatay ve Adıyaman Tabip Odalarının temsilcileri, kurumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz her ilin kendine bir kardeş il seçmesi gerektiğini söyledi, “kardeş odanız olmaya devam etmek istiyoruz” dedi.
Adıyaman Tabip Odası Başkanı İsmail Tosun da “İstanbul Tabip Odası geldiği zaman biz olayın sıcaklığı ile neyin ne olduğunu fark etmemiştik. İstanbul Tabip Odası’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.