Beylikdüzü Devlet Hastanesi Çalışanları: Hastanemizden Gitmek İstemiyoruz


  • Mart 15, 2023
  • 1128

Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlerin ardından İstanbul’da da yapılan incelemelerde deprem riski taşıyan binalar boşaltılmaya başlandı. Bu kapsamda İstanbul'da ve Ankara'da bazı sağlık kuruluşları tahliye edildi, bazıları hakkında ise yıkım kararı alındı.

İstanbul’un en önemli sağlık ve eğitim merkezlerinden biri olan İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa) ise bazı bölümlerinin, Hasdal'da inşaatı devam eden binalar tamamlanana kadar Beylikdüzü Devlet Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi’ne taşıma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Fakültedeki cerrahi branşların, çocuk kliniklerinin ve cerrahi monoblokun Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanesi'ne taşınmasının planlandığı öğrenildi.

Bu süreçte güçlendirilmesi tamamlanmış ve sağlam olduğu tespit edilen bazı birimler ise Çapa'da hizmet vermeye devam edecek.

Konuya ilişkin kendilerine bir ön bilgilendirme yapılmayan Beylikdüzü Devlet Hastanesi sağlık emekçileri; apar topar alınan ve çok karmaşık olan bu kararın ve belirsizliğin kendilerini endişelendirdiğini belirterek; “Hastanemizden Gitmek İstemiyoruz" diyerek 13 Mart Pazartesi günü hastane önünde bir Basın Açıklaması gerçekleştirdiler.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan ve Oda temsilcilerinin de katıldığı eylemde yapılan açıklamada “Planlanan bu yenilenmeler, alanında uzman kişilerle yapılmalıdır. Bugün Bakan açıkladı, yarın başka bir açıklama ile alelacele verilecek bir kararın sonuçları biz sağlık çalışanları ve hastalarımız için olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Biz önünde bulunduğumuz hastanemiz sağlık çalışanları olarak alınan bu kararların tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Bizler 1400 sağlık çalışanı olan Beylikdüzü Devlet Hastanesi olarak yeniden başka bir hastaneye taşınmak, hastanemizden gitmek istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Beylikdüzü Devlet Hastanesi Çalışanları adına ortak açıklamayı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) üyesi Hemşire Sünbüle Yıldız okudu.


Bu HABERİ Paylaş!