1 Mayıs Küba Turu


  • Aralık 16, 2022
  • 2065

26 Nisan – 04 Mayıs 2023
8 Gece 9 Gün

Değerli Meslektaşlarımız,

İstanbul Tabip Odası ve Düş Patikası işbirliğiyle gerçekleştirilen Düş Gezileri, 2023 yılında da devam edecek.

2023 yılının ilk turu 1 Mayıs etkinliklerini de kapsayacak şekilde Küba’ya olacak.

Küba gezi programının ayrıntılarına aşağıdan ulaşabilir ön kaydınızı ilgili linkten oluşturabilirsiniz.

Tur ayrıntılarına ilişkin merak ettikleriniz ve sorularınız olursa lütfen aşağıdaki telefon ve mail adresi üzerinden iletiniz.

Saygılarımızla,

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

İletişim:
Düş Patikası Turizm
Telefon: 0212 975 08 75 – 0530 669 12 92
E-mail: info@duspatikasi.com

*Konusunda uzman rehber ve danışmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek

 

1 Mayıs Küba Turu
26 Nisan – 04 Mayıs 2023
TUR HAKKINDA


1.Gün İstanbul – Havana


Belirtilen saatlerde transfer araçlarımız ile İstanbul'dan gelen misafirlerimizi evlerinden alarak İstanbul Havaalanı’na gidiyoruz ve sizlerle 22:30 THY kontuarı önünde buluşuyoruz. Türk Hava Yolları'nın TK 183 sefer sayılı saat 02.25'deki uçuşu ile Havana’ya yolculuğumuz başlıyor. Yaklaşık 12 saatlik uçuşun ardından yerel saat ile sabah 07:35’de Havana Havalimanı’na indiğimizde rehberimiz ve aracımız bizi karşılayacak. Konaklama yapacağımız butik otelimize yerleşiyor ve biraz dinleniyoruz. Ardından üstü açık eski Amerikan arabalarla gerçekleştireceğimiz ve yaklaşık 3 saat sürecek olan şehir turuna başlıyoruz. Malecon sahili boyunca yapacağımız gezinin ardından önemli bir seramik sanatçısı olan Jose Fuster’in müze evini ziyaret ediyoruz. John Lennon Parkını da gördükten sonra Almendares Parkı’nda kahve molası veriyoruz. Devrim Meydanı’nda (Plaza de Revolucion) alanın simgesi olan Jose Martin Anıtı önünde rehberimizin anlatımlarını dinliyor ve bize eşlik eden renkli arabalarımızla hatıra fotoğrafları alıyoruz. Atatürk Büstü ziyaretimizin ardından sahilde keyifli bir restaurantta yemeğimizi alıyoruz. Dinlenmek için otelimize… Dileyen misafirlerimizle akşam saatlerinde bulvar kafelerinden ve barlardan yükselen müzik eşliğinde geç vakte kadar canlılığını sürdüren Havana gecelerine biz de katılacağız.

2.Gün: Havana


Bu günümüzü Havana sokaklarına ayırdık. Kentin tarihi dokusu oldukça etkileyici. Küba baroku olarak da adlandırılan Havana'nın mimari açıdan en eklektik meydanı Plaza Vieja, kolonyal dönemde, askeri geçit törenleri, müzik konserleri ve aristokrat ailelerin resmi akşam mesire yeri olan ve 20. yüzyılın ortalarına kadar politik ve idari rolünü sürdürdüğü Plaza de Armas, şehrin kalbi olarak tabir edilen Plaza de la Cathedral ve Castillo De La Real Fuerza Kalesi’ni göreceğiz. Devrimden önce meclis binası olarak kullanılan Capitolio Nacional Binası, granit kolonları ve 55 basamaklı ihtişamlı girişiyle göz alıcı bir güzellikte... Ernesto Che Guevara’nın müze olan evini ziyaret edeceğiz. Devrim Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Ernest Hemingway’in müdavimi olduğu “La Bodeguita” ve “’La Floridita” isimli barlarda soluklanıp müzik dinleyeceğiz, dans edeceğiz. Şehrin sokaklarında gezinirken günlük hayata tanık olacağız. Serbest alınacak akşam yemeğimiz sonrasında dileyen misafirlerimizle, müziğin eğlencenin ve modern sanatın tek bir çatı altında toplandığı bir mekân olan “Fabrica del Arte”ye gideceğiz.

3.Gün: Havana - Cienfuegos – Trinidad


Kahvaltının ardından Trinidad – Cienfuegos – Santa Clara turumuza başlıyoruz. İlk durağımız zengin habitatıyla Küba’nın en önemli sulak alanlarından biri olan Cienaga de Zapata Ulusal Parkı içerisindeki "La Boca" isimli timsah üreme çiftliği. Sonrasında Playa Larga’da olağanüstü güzellikteki masmavi sularda Karayip denizinin keyfini çıkartıyoruz. Ardından Cueva de los Peces’de mağara göletinde yüzmenin keyfine varıyor ve buradaki tesiste lezzetli deniz ürünlerinden oluşan öğlen yemeğimizi alıyoruz. Amerikalıların Küba Devrimi’ni bastırmak için çıkartma yaptığı Praya Giron, nam-ı diğer domuzlar körfezi üzerinden yolumuza devam ediyor, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve Güneyin incisi olarak adlandırılan Cienfuegos’a geliyoruz. Kent merkezinde kısa yürüyüş turu yapacağız, valilik binası, kiliseler ve tarihi tiyatronun yer aldığı Jose Martin meydanda kahve molası veriyoruz. Cienfuegos’a veda ediyor ve yol üzerinde tropikal meyve tadımı ve alışverişi gerçekleştirdikten sonra, yaklaşık iki saat kadar sürecek bir yolculuğun ardından, akşamüstü saatlerinde Trinidad’a varacağız. Butik otelimize yerleşiyoruz ve akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimizle Plaza Mayor’a gidiyoruz ve kentin gece eğlence mekânlarını ziyaret ediyoruz.

4.Gün: Trinidad – Ancon


Kahvaltının ardından Trinidad sokaklarını rehberimizle birlikte keşfedeceğiz. İlk durağımız yerel seramik sanatçısı Chico Santander’in atölyesi olacak. Ardından kenti yürüyerek dolaşmaya başlıyoruz. Arnavut kaldırımlı caddelerin, renkli yapıların ve tropik iklimin şehre kattığı özgün havayı soluyacağız. Museo Controbandista (Devrim Karşıtları Müzesi) ziyareti ve Escouela Primera (ilköğretim okulu) ziyaretimizi gerçekleştirdikten sonra Trinidad’a özgü koloniyal bir kokteyl olan Canchancara tadımı yapacağız. Hediyelik eşya pazarında verilen serbest zamanın ardından şeker kamışı plantasyonların yer aldığı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Valle de los Ingenios’a (Şeker Vadisi) gidiyoruz. Burada misafirlerimizle birlikte şeker kamışı öğütücüsünün çalışma sistemini tecrübe ediyor sonrasında elde edilen suyun tadına bakıyoruz. Koloniyal dönemin zengin ailelerinin yaşadığı Managa kasabasında Torre de Iznaga, yani köle gözetleme kulesine çıkıyor ve göz alabildiğine uzanan vadi manzarasını fotoğraflıyoruz. Köylülerin el işçiliği ürünlerinin bulunduğu hediyelik eşyalar pazarında alışveriş için serbest zamanımız olacak. Sonrasında sakin bembeyaz kumsalıyla, ılık deniziyle bilinen dünyaca ünlü Playa Ancon’a gidiyoruz. Lezzetli deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeğimizi plaj kenarındaki tesislerde alacağız ve deniz keyfi yapacağız.
Akşamüstü saatlerinde Trinidad’a dönüyoruz ve serbest alınan akşam yemeğinin ardında dileyen misafirlerimizle Casa de la Musica’da müzik, dans ve eğlence dolu bir gece geçiriyoruz.

5.Gün: Trinidad - Santa Clara – Havana


Sabah kahvaltımızın ardında 1,5 saatlik bir araç yolculuğu ile Santa Clara’ya geliyoruz. Devrimin en önemli tanığı olan bu şehirde Che ve yoldaşlarının naaşlarının bulunduğu anıt mezarı “Mozole” ve Che’nin yaşam hikâyesinin ve kişisel eşyalarının sergilendiği Che Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Che komutasındaki birliklerin diktatör Batista’ya ait silah yüklü treni durdurarak devrimin kaderini belirleyişini anlatan Zırhlı Tren Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından Havana’ya doğru araç yolculuğumuz üç saat kadar sürecek. Akşamüstü saatlerinde Havana’ya geliyor ve konaklama yapacağımız otelimize yerleşiyoruz.

6.Gün: Havana – Vinales


Kahvaltının ardından 1 Mayıs törenlerine katılmak için devrim meydanına gidiyoruz. Tam bir festival havasında geçen korteje ve törene katıldıktan sonra 1 gece 2 günlük Vinales turumuzu yapıyoruz. Yaklaşık iki buçuk saatlik yolculukla Vinales Vadisi’ne gideceğiz. Dünya’da ender görülen kaya yapısı ve yemyeşil doğası ile ünlü vadi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış. Buradaki ilk durağımız, sabah kahve keyfimizi yapacağımız Jasmin Seyir Tepesi olacak. Ardından Cueva del Indio, yerlilerin saklandığı mağarayı göreceğiz. Bir sonraki durağımız dünyanın en büyük kaya resmi, evrim teorisinin resmedildiği Mural de la Prehistoria olacak. Bugün öğle yemeğimizi ekolojik bir çiftlikte, tamamen doğal ürünlerden oluşan bir sofrada Finca Agroecologica El Paraiso’da alacağız. Sonrasında “tütün nasıl ekilir, yetiştirilir, kurutulur, puro nasıl sarılır ve puro nasıl içilir” gibi soruların cevaplarını bulabileceğimiz bir puro atölyesi ziyareti yapacağız. Ardından tek katlı ve bahçe içerisindeki evleriyle bilinen Vinales kentindeki Butik otelimize yerleşiyoruz. Akşam saatlerinde dileyen misafirlerimizle kent meydanındaki parkta buluşuyor ve Casa de la Musica’da müzik, dans ve eğlence dolu bir gece geçiriyoruz.

7.Gün: Vinales - Las Terrazas – Havana


Kahvaltının ardından yola çıkıyoruz. 1 saat yolculuktan sonra ilk durağımız, devrim sonrasının ormanlaştırma projelerinden biri ve Küba’da eko-turizm uygulamalarının başkenti olarak bilinen, 1984 Yılında UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi olarak ilan edilen Sierra del Rosario Dağları'ndaki Las Terrazas ve Salto de Sorao (Sorao şelalesi). Dileyen misafirlerimiz burada yüzme molası verebilirler. Ardından San Juan Nehri kenarında öğle yemeği yemek ve yüzmek için serbest zamanımız olacak. Dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilirler. Las Terrazas’tan ayrıldıktan sonra yaklaşık 1,5 saatlik bir araç yolculuğu ile Havana’ya geliyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam saatlerinde dileyen misafirlerimizle müzik, dans ve eğlence dolu bir gece geçiriyoruz.

8.Gün: Havana – İstanbul


Sabah erken saatte aracımızla havalimanına hareket ediyoruz. Türk Hava Yolları'nın TK183 sefer sayılı uçağı ile saat 09.00’da İstanbul’a dönüş yoluna koyuluyoruz. Bugün kahvaltımızı ve tüm diğer yemeklerimizi uçakta alacağız. Karakas’ta yapılan bir buçuk saatlik duraklamayla birlikte (uçaktan inilmeyecektir)

9.Gün: İstanbul


Toplam yaklaşık on altı buçuk saat süren uçuşun ardından yerel saatle 09.30’da İstanbul Havalimanı’na varıyoruz. Turumuzun sonunda İstanbul'dan gelen misafirlerimizi transfer araçlarımız ile evlerine bırakıyoruz.

Ücret: 2 Kişilik odada kişi başı 2300 Euro, Tek kişi Konaklama farkı 450 Euro
Kayıt: Düş Patikası Turizm 0212 975308 75 – 0 530 669 12 92 info@duspatikasi.com

Ücrete Dâhil Olanlar
• THY Ekonomik Sınıf Uçak Bileti
• Rehberlik
• 7 Gece Konaklama ( Butik Otel)
• Tüm Kahvaltılar
• Klasik ve Üstü Açık Arabalar ile Havana Turu
• Ulaşım
• Seyahat ve Kaza Sigortası
• İkramlar
Ücrete Dâhil Olmayanlar
• Küba Vizesi 50 Euro
• Tüm Akşam ve Öğlen Yemekleri
• Kişisel Harcamalar
• Müze & Ören yeri girişleri
• Yurt Dışı Çıkış Harcı

VİZE BİLGİSİ: Vize başvurularınızı seyahat tarihinden minimum 30 gün önce yapmanız gerekmektedir. Küba vize ücreti 50 € 'dur.

 


Bu HABERİ Paylaş!