Heybeliada Sanatoryumu Belgeseli Heybeliadalılarla Buluştu


  • Aralık 18, 2023
  • 385

Sağlıkta Hafıza Mekanları; Heybeliada Sanatoryumu belgeselimiz Heybeliadalılarla buluştu.

17 Aralık Pazar günü gerçekleştirdiğimiz gösterime Heybeliadalılar yoğun katılım gösterdi. Gösterime İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Esin Tuncay, Dr. Ayşen Yavru ve Dr. Cegerğun Polat da katıldı.  

Dr. Esin Tuncay, sanatoryumla ilgili mücadelenin devam edeceğini söyledi, sanatoryumun sağlık tesisi olarak ada halkına hizmet vermesi gerektiğinin altını çizen Dr. Esin Tuncay, "Burayla ilgili halk ne diyorsa o olur" dedi. 

Dr. Ayşen Yavru, belgeselin bundan sonra tarihi kurtarmak yolunda bir öncü olacağını söyledi ve "sizlerle birlikte olduğu için çok kıymetli bir çalışma oldu" dedi. 

Belgeselin yapım koordinatörlüğünü yapan Dr. Cegerğun Polat, Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesinin ardından İstanbul Tabip Odası'nın da içinde olduğu meslek örgütlerinin yürüttüğü hukuk mücadelesini hatırlattı ve 2022'de kazanılan hukuk mücadelesinin ardından kurgulanan belgeselin sanatoryumun geleceğiyle ilgili yapılan mücadelenin bir parçası olduğunu belirtti. Dr. Polat, 14 Mart Tıp Haftası'nda, İstanbul’da büyük bir gösterimin yapılacağını da söyledi.

Heybeliada eski aile hekimi Dr. Sosın Fisli de gösterimden önce kısa bir konuşma yaptı ve görev yaptığı iki sene boyunca adalıların sağlığa erişim konusunda yaşadığı sıkıntıları anlattı. 

Belgeselin ardından söz alan ada halkı uzun zamandır çürümeye terk edilmiş durumda olan sanatoryumla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı, taleplerini dile getirdi. İstanbul Tabip Odası'na ve belgeselde emeği geçenlere teşekkür eden Heybeliada sakinleri Adalar ilçesindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğini anlattı. Söz alanlar, sanatoryumun yeniden hastane olarak hizmet vermesi gerektiğine vurgu yaptı. 

 

 

 

 


Bu HABERİ Paylaş!