Dostları, Meslektaşları, Ailesi Sevgili Dr. Rıdvan Yılmaz İçin Buluştu


  • Kasım 10, 2021
  • 2711

30 Ekim 2021’de genç yaşta kaybettiğimiz, İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), pratisyen hekimlik alanının yorulmaz emektarlarından, sevgili arkadaşımız Dr. Rıdvan Yılmaz için anma etkinliği düzenlendi.

TTB, İTO ve Pratisyen Hekimlik Derneği (PHD) tarafından 9 Kasım 2021, Salı akşamı İTO Cağaloğlu binasında düzenlenen törene Dr. Rıdvan Yılmaz’ın eşi Eser Yılmaz, kızı Dr. Sıla Yılmaz ile çok sayıda dostu ve meslektaşı katıldı.

Dr. Selma Okkaoğlu’nun sunduğu törende ilk konuşmayı yapan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip; “Bu akşam bir araya gelerek acımızı paylaşmaya, paylaşarak azaltmaya çalışacağız. Sevgili Rıdvan’ın birinci basamağa verdiği büyük emeğe, mücadeleye birlikte tanıklık ettik. Pratisyen hekimliğin saygınlığı uğruna çabalarını gördük. Bugün anılarımızı paylaşacağız ama Onu mücadelemizde yaşatacağız, unutmayacağız” dedi.

TTB Merkez Konseyi adına konuşan Dr. Çiğdem Arslan’sa şunları dile getirdi: “Rıdvan Yılmaz TTB Genel Pratisyenliğin önemli temsilcilerinden biri oldu, büyük emek harcadı. Birinci basamak denince TTB’nin en önemli isimlerinden biri oldu. Görev aldığı her yerde ve meslek hayatında büyük bir emek harcadı ve değer üretti. Eksikliğini hep hissedeceğiz, anısı mücadelemizde yaşayacak.”

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Rıdvan Yılmaz’ın yaşam öyküsüne dair hazırlanan video izlendi.

Eşi Eser Yılmaz ve kızı Dr. Sıla Yılmaz da yaptıkları konuşmalarla duygularını paylaştılar. Onun iyi bir hekim olmasının yanında iyi bir insan, iyi bir eş ve iyi bir baba olarak da unutulmayacağını dile getirdiler.

Anma etkinliğinde uzun yıllar boyunca Dr. Rıdvan Yılmaz’la birlikte çalışmış; Pratisyen Hekim Komisyonu’nda ve Pratisyen Hekim Kolu’nda, Pratisyen Hekimlik Derneği’nde, “Genel Pratisyen” dergisinde, Pratisyen Hekimlik Kongrelerinde emek harcamış, birlikte mücadele yürütmüş arkadaşları konuşmalar yaptılar. Dr. Naciye Demirel, Dr. Erdoğan Mazmanoğlu, Dr. İsmet Sayman, Dr. Mustafa Sülkü, Dr. Celal Mescioğlu, Dr. Nazmi Algan, Dr. Zeynep Esra Odunkıran Yanıkömer, Dr. Kubilay Yüzüncü, Dr. Taner Gören, Dr. Onur Hamzaoğlu ve Dr. Onur Çeçen yaptıkları konuşmalarda; onlarca yıla yayılmış, ardında yoğun bir emeğin, inadın, sevginin, dayanışmanın biriktiği mücadele dostluğunu aktardılar. TTB ve Pratisyen Hekimlik Derneği tarafından 1990’lı yılların ortalarında başlatılan Genel Pratisyenliğin ülkemizde de bağımsız bir tıp disiplini olması uğraşında verdiği yoğun emeği, mesleğinin başından itibaren iyi bir pratisyen hekim olarak hizmet sunmak için kendini sürekli geliştirdiğini ifade ettiler.

Anma etkinliğine katılamayan Dr. Derya Pekbayık, Dr. Alper Büyükakkuş, Dr. Zafer Çelik, Dr. Muharrem Baytemur, Dr. Fatih Şuha Tapar, Dr. Mustafa Vatansever ve Dr. Hakan Şen ise gönderdikleri videolarla duygularını, anılarını, özlemlerini paylaştılar.
Konuşmaların ardından Dr. Ferda Ereren, Dr. Rıdvan Yılmaz'ın sevdiği türkülerden bir demet sundu.


Bu HABERİ Paylaş!