Düş Gezilerinde Perge, Side, Aspendos’u Dolaştık


  • Eylül 16, 2021
  • 644

İstanbul Tabip Odası üyelerine özel olarak gerçekleştirilen sanal Düş Gezileri’nin yeni durağı Perge, Side, Aspendos oldu.
1 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen sanal gezide deneyimli rehber Hakkı Kaya Ocakaçan bize “tüm boyların ülkesi” anlamına gelen Pamfilya'nın önemli şehirleri Perge, Side ve Aspendos’u tanıttı.

Anlamı “nar” olan Side şehrinin Anadolu'da başka örneği olmayan tiyatrosunu, bugün sütunlarının bir kısmı ayağa kaldırılmış olan Apollon ve Artemis tapınaklarını, ticaret ve devlet agoralarını, bugün dahi kullanılmakta olan sütunlu yolları birlikte gezip, Arif Müfit Mansel tarafından çarşı hamamının onarılması sonucu düzenlenmiş olan Side Müzesi’ni keyifle dolaştık.

İkinci durağımız dünyaca ünlü Aspendos Tiyatrosu oldu. Tiyatronun üstünde yer alan eski Aspendos şehrinin kalıntılarını görme şansına sahip olduk.

Son durağımız yine muhteşem tiyatrosu ve Anadolu’da Roma döneminden kalmış en iyi korunmuş hipodromu ile son derece etkileyici Perge oldu. Perge'nin anıtsal Helenistik kapısını, hamamlarını, anıtsal çeşmelerini, agorasını gördük. Düş gezimiz “sizin de bir sütunununuz olsun” kampanyası ile başarılı bir şekilde ayağa kaldırılmış yüzlerce sütunu olan Perge caddelerinde sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!