COVID-19 Nisan Ayı Raporu Açıklandı: Böyle Kapanma Olmaz!


  • Mayıs 04, 2021
  • 1776

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve İTO COVID-19 İzleme Grubu tarafından hazırlanan Nisan ayı raporu düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

4 Mayıs 2021 Salı günü İTO Cağaloğlu binasında gerçekleştirilen basın toplantısına İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Güray Kılıç, Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ve Dr. Murat Ekmez katıldı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Dr. Pınar Saip pandeminin başından beri İstanbul Tabip Odası olarak hazırladıkları “Korona Günlerinde İstanbul’da Sağlık” raporlarıyla eksikliklere dikkat çekmeye, iktidarı ve bakanlığı alınması gereken önlemlerle ilgili uyarmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ülkemizde pandeminin geldiği noktanın son derece kaygı verici olduğunu söyleyen Dr. Saip COVID-19’un sınıfsal boyutunun tüm açıklığıyla ortaya çıktığını, milyonlarca işçi çalışmak zorunda bırakılırken iktidarın yarım tedbirler, eksik önlemlerle günü kurtarmaya çalıştığını belirtti ve geçtiğimiz hafta başlatılıp 17 Mayıs’a kadar süreceği duyurulan kısıtlamanın da gerçek anlamda tam kapanma olmadığını söyledi. Konuşmasında aşılama çalışmalarındaki eksikliği de vurgulayan Dr. Saip bugüne dek toplumun ancak %12’sinin aşılanabildiğini, geleceğinse belirsiz olduğunu söyledi ve aşılamanın seri biçimde ve acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

Basın metnini ise Dr. Güray Kılıç kamuoyuyla paylaştı. “Böyle Kapanma Olmaz” başlığıyla yapılan açıklamada 2021 Nisan ayı sonu itibarıyla eksik, yanlış, tutarsız politikalar değişmediği sürece COVID-19 salgınının kontrol altına alınacağını, baskılanacağını beklemenin mümkün olmadığı belirtildi ve acilen alınması gereken önlemler sıralandı. Basın toplantısında İTO Yönetim Kurulu ve İTO COVID-19 İzleme Grubunun hazırladığı Nisan ayı raporu da açıklandı.

Basın metni için tıklayınız.

COVID-19 Nisan ayı raporu için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!