Covid-19 Sebebiyle Kaybettiğimiz Dr. Salih Kanlı İçin Saygı Duruşundaydık


  • Ekim 20, 2020
  • 4959

Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden üyemiz Dr. Salih Kanlı için 20 Ekim 2020, Salı günü 13.00’de saygı duruşunda bulunduk.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Cağaloğlu binası önünde gerçekleştirilen saygı duruşuna katılan yönetim kurulu üyelerimiz “Onlar Başarı Hikayesi Anlatadursun, Biz Ölüyoruz” yazılı pankart ve Dr. Salih Kanlı’nın fotoğraflarını taşıdılar.

İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu saygı duruşu öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Covid-19 pandemisinde meslektaşlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Salgın süreci iyi yönetilemiyor. Bu durumun faturasını toplumla birlikte en çok biz sağlıkçılar ödüyoruz. Bugüne kadar 51’i hekim olmak üzere 121 sağlık çalışanı bu salgında yaşamını yitirdi. En son kaybımız İstanbul Büyükçekmece’de işyeri hekimi olarak çalışmakta olan meslektaşımız Dr. Salih Kanlı oldu. Acımız ve öfkemiz büyük.”

Ardından 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk ise şunları dile getirdi: “Türkiye’de korona virüs süreci bütün hızıyla devam ediyor. Türkiye’de korona virüs bir hekim, sağlıkçı kıyımına döndü. Hatalı politikalar, AKP-Saray iktidarının yanlış uygulamaları bizlerin hayatına mal oluyor. Meslektaşlarımız hastalanıyor, ölüyor. Yöneticilerse her akşam çıkıp rakamlar veriyor, başarı hikayesi anlatıyorlar. Artık verdikleri bilgilere de kimse inanmıyor. Biz gerçeği biliyoruz ve bu süreçte meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını ve halkımızı korumak için Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası olarak mücadele etmeyi sürdüreceğiz.”


Bu HABERİ Paylaş!