Yitirdiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine bağış kampanyaları hakkında


  • Nisan 22, 2020
  • 3523

Günler ölüm haberleriyle geliyor, COVİD-19 pandemisine karşı mücadelenin en ön saflarında yer alan meslektaşlarımızı ardı ardına kaybediyoruz. 

Önceki gün Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde kaybettiğimiz değerli meslektaşımız Dr. Yavuz Kalaycı’nın hayatını kaybetmeden önceki son mesajının “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?” olduğu şeklinde bir haber sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı. Bunun üzerine meslektaşlarımız arasında gerek Dr. Yavuz Kalaycı’nın gerekse yitirdiğimiz diğer meslektaşlarımızın geride bıraktıkları aileleriyle yardımlaşma konusunda yoğun bir duyarlılık oluştu.

Öncelikle mesleki dayanışmanın fevkalade önemli olduğu bugünlerde konuyla ilgili duyarlılık gösteren bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İstanbul Tabip Odası olarak daha önce, 17 Nisan 2012’de Gaziantep’te öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan için Valilikten gerekli izni alıp benzer bir bağış kampanyası yürütmüştük.

Yönetim Kurulu olarak bugün de COVİD-19 nedeniyle hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızın aileleriyle görüşerek başsağlığı diliyor ve ihtiyaçları için yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Gerekli durumda, dışımızda yürütülen bağış kampanyalarından bağımsız olarak, ailelerin de izni alınarak, bağış kampanyası açmak için gerekli müracaatlar meslek örgütümüz tarafından yapılacak ve bilgisi meslektaşlarımızla paylaşılacaktır. 

Bu vesileyle yitirdiğimiz meslektaşlarımızı bir kez daha saygıyla, sevgiyle anıyor; acılı ailelerine, çalışma arkadaşlarına ve hekim camiamıza tekraren başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Saygılarımızla.

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

 

 


Bu HABERİ Paylaş!