Ötekilerin Çığlığı Eskişehir’den Yükseldi


  • Kasım 30, 2017
  • 1696

KHK ihraçlarına, yaşanan hukuksuzluklara, ülkenin OHAL kararnameleriyle yönetilir oluşuna dikkat çekmek, “ötekilerin” çığlığına ve direnişine ses vermek adına hazırlanan “Timsah” oyunu Eskişehir’de sahnelendi.

İstanbul Tabip Odası ve Eskişehir Tabip Odası tarafından düzenlenen özel gösterim 25 Kasım 2017, Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Opera Binası’nda gerçekleştirildi.

Timsah oyununu izlemeye CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Raşit Tükel, Eskişehir Tabip Odası yöneticileri ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ile çok sayıda Eskişehirli geldi. 

Yönetmenliğini Orhan Alkaya’nın yaptığı Timsah’ın oyuncu kadrosuna bu kez Eskişehirli akademisyenler de katıldı. Oyuncu kadrosu bu kez şu isimlerden oluştu: Mustafa Sülkü, Samet Mengüç, Onur Hamzaoğlu, Zelal Ekinci, Özlem Özkan, Özgür Müftüoğlu, Nazmi Algan, Melahat Cengiz, Cengiz Erçin, Ali Özyurt, Haydar Durak, Taner Gören, Özdemir Aktan, Hüseyin Keskin, Sadık Çayan Mulamahmutoğlu, Filiz Arıöz, Neşe Şen, ve CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer. Oyunun müziğini Uskan Çelebi üstlenirken, dramaturgisi ise Ali Çerkezoğlu’na ait.

Oyun sonunda “Akademi her yerde, sanat her yerde, barış her yerde” yazılı pankart açan oyuncular, Eskişehir’de ihraç edilen Barış Akademisyenlerini sahneye çağırdı. Sahneye çıkan Eskişehirli Barış Akademisyenlerine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez de eşlik etti.


Bu HABERİ Paylaş!