Taksim İlkyardımda İsyan Var!


  • Temmuz 26, 2011
  • 6578

Hastanelerde şiddet durulmuyor. Dün Taksim İlkyardım Hastanesi’nin Acil-Ortopedi polikliniğinde görev yapan Ortopedi asistanı Dr. Abdülkadir Polat’ın başına sert bir darbe alarak yaralanmasının ardından Asistan hekimler bugün yaşanan bu şiddet olaylarına isyan ederek yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.
İstanbul Tabip Odası, Dev Sağlık-İş ve SES ile ortak düzenlenen eyleme İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Süheyla Ağkoç ve Dr. Ali Özyurt katıldı.

Sabah saat 08:00’de hastane bahçesinde toplanan uzman ve asistan hekimler, sağlık çalışanları ve taşeron işçiler yaşanan şiddet olaylarını protesto ettiler. Eyleme katılımın oldukça yoğun olduğu eylemde sık sık “Şiddet varsa çalışmak yok”, “Güvenli hastane istiyoruz”, “Yaşasın sağlık dayanışması” şeklinde slogan atan katılımcılar hastane bahçesinde 14 gündür oturma eylemi yapan mesai arkadaşları Güllü Hanoğlu’na da destek verdiler.

“Hastanelerde Şiddeti Durdurun”, “Taksim İlkyardım Yaralı, Hastane Çalışanları İsyanda” ve “İşten atıldığımız için G(ö)revdeyiz” pankartlarının açıldığı eylemde katılımcılar Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı korumasız olarak bir kez daha Taksim İlkyardım Hastanesi’nde çalışmaya davet ettiler.

Hazırlanan basın açıklaması As. Dr. Fatoş Turgut tarafından okundu. Açıklamada, artık hastanede hekimlerinin şiddetin ne zaman kendilerine geleceğini düşünür olduklarını belirterek başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, Sağlık Bakanı ve diğer tüm yetkilileri önlem almaya davet etti.

Açıklamanın ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise acil servislerin fiziki koşullarının ve doktor sayısının yetersiz olduğunu belirterek bu koşullarda acil hizmeti verilmesinin imkânsız olduğunu vurguladı. İstanbul Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji uzmanı olan Prof. Dr. Gören çok sık acillerde atlanmış kalp krizi vakalarının kendisine başvurduğunu ifade ederek acil servislerde can güvenliğinin sağlanmadığı ve fiziki koşulların düzeltilmediği sürece atlanacak daha çok vakanın olacağını belirtti. Prof. Dr. Gören sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün sağlık sisteminde gündemimizin en önemli konusunu şiddet olayları meşgul etmektedir. Birçok sorun var ancak can güvenliği sorunu ön plana geçmiştir. Bugünkü eylem bu şartlara zemin hazırlayan yöneticilerin durumdan haberdar olmalarını sağlamak üzere sağlık çalışanlarının feryadını duyurmak için yapılmış bir eylemdir. Bu sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar yöneticiler sorunları gerçekten içtenlikle ele alıncaya kadar çözmek için gayret edinceye kadar bu eylemler devam edecektir” dedi.

Hanoğlu 14 gündür Hastane Bahçesinde…

Güllü Hanoğlu ise 14 gündür hastane bahçesinde oturma eylemi yapan Güllü Hanoğlu ise hastanelerde şiddet ve baskı devam ettiği sürece bu eylemlerin de devam edeceğini belirterek  “Tekli eylem diyorlar bunun neresi tekli eylem? Bu açık olarak çoklu eylemdir” ifadesi yoğun alkış aldı. 

Bu bir ikazdır…

Son olarak İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu konuşarak hastanelerin, Taksim İlkyardım, Esenyut Devlet Hastanesi, ASM’ler kısaca sağlık hizmeti verilen her yerde şiddetin var olduğunu belirterek, hastanelerin kanadığını ifade etti. Bu eylemin bir uyarı niteliğinde olduğunun altını çizen Dr. Çerkezoğlu, başhekimin ve hastane müdürünün orada olmamasına gönderme yaparak gerekli önlemleri sorumluluğu gereği alacak yöneticiler bulununcaya kadar bu eylemlerin devam edeceğinin sinyalini verdi.

Basın Açıklaması için Tıklayınız



Bu HABERİ Paylaş!