Mezar Kazıcılarımızı Durduralım! Akkuyu’da Nükleer Santrale Hayır!


  • Mart 17, 2011
  • 2982

Japonya’da yaşanan deprem sonrasında ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden nükleer felaketin ardından gözler temeli atılması planlanan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’ne döndü.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Akkuyu Nükleer Santrali’nin taşıdığı riski tüp gazlarla karşılaştırmasına ve santralin açılması konusundaki inadına meslek örgütlerinden tepki geldi.

Çevre Mühendisleri Odası, İstanbul Tabip Odası ve Çevre İçin Hekimler Derneği ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açıklamaya,  Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ve Çevre İçin Hekimler Derneği Başkanı Dr. Ümit Şahin katıldı.

Basın açıklaması Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak tarafından okundu.
Ocak açıklamada şunları kaydetti:  “Başbakan Rusya seyahatinde diyor ki “Mersin Akkuyu’da atılacak adım dünyaya örnek olacak” Acaba neyin örneği?  “Deprem olacak diye köprü yapmayalım mı?” diyor, “evimizde tüp gaz var, nükleer santralle aynı şeydir” diyor. Halkı kandırmaya yönelik, bilimden yoksun bu açıklamaları gayri ciddi buluyoruz, inandırıcılıktan uzak, saygısız ve küstah bir yaklaşım olarak değerlendiriyor ve kabul etmiyoruz”

Semra Ocak açıklamasının devamında ise “Nükleer santrallerin bugün ve yarın için getireceği tek şey ölümdür, ölümcül hastalıklardır, çevre kirliliğidir, başa açacağı belalar için çekilecek acıdır, tüketilen zaman ve paradır. Nükleer santraller yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme zorunludur. Ne Akkuyu’da ne de başka bir yerde nükleer santral kurulmasına izin verilmeyeceğiz” dedi.


Bu HABERİ Paylaş!