Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Temsilcilerini Seçti


  • Ekim 11, 2010
  • 3370

İstanbul Tabip Odası’nın Genel Kurul’dan sonraki en yetkili karar organlarından olan Temsilciler Kurulu’nun seçimleri devam ediyor.

Bugün (11.10.2010) Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen seçime İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt ve Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Haldun Ertürk katıldı.

İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören Temsilciler Kurulu’nun önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Gören, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık alanında yarattığı tahribatlara değinerek, iyi hekimlik yapmanın zorlaştığına dikkat çekti. Bu şartlar altında Temsilciler Kurulu’nun öneminin daha da arttığını ve bu gidişata ancak birlik ve beraberlik duygusunun hâkim olduğu bir anlayışla dur denebileceğin ifade etti.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt hekimlerin sorunlarına değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Özyurt, bugün hekimler arasında bu uygulamalar nedeniyle çok yaygın bir şekilde mesleki tükenmişlik ve doyumsuzluk olduğuna dikkat çekti. Hekimlerin mesleklerini icra etmede engellerle karşılaşmasının bu sorunu pekiştirdiğini ifade etti. 

 


Bu HABERİ Paylaş!