Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı Sağlık Alanına Neler Getiriyor Konulu Hastane Toplantıları


  • Ağustos 25, 2010
  • 2374

Sağlığı hak olmaktan çıkaran, paran kadar sağlık anlayışını esas alan SSGSS yasası, birinci basamağı özelleştiren koruyucu sağlık hizmetlerini ve sağlık çalışanlarının iş ve ücret güvencesini ortadan kaldıran Aile Doktorluğu Uygulaması, esnek ve kuralsız çalışmayı düzenleyen ve sağlık piyasasına ucuz iş gücü temini sağlamayı hedefleyen  “Tam Gün Torba Yasa”sından sonra hükümet, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nı Meclis gündemine taşımıştır. Defalarca dikkat çekmeye çalıştığımız gibi; Hükümet bu tasarı ile halkın malı olan kamu hastanelerini daha fazla kar amacı güden birer işletme haline getirmeye ve özelleştirmeye çalışmaktadır.
Bu tasarıyla bir ticari işletmenin ana unsuru olan alım-satım-kiralama anlayışı Kamu Hastanelerine getirilmektedir. Tasarının 6. maddesinde yazıldığı gibi bu birliklerin her türlü araç, gereç, malzeme, taşınırları ile tapuda birlik adına kayıtlı taşınmazları kiralanabilecek, gerektiğinde satılabilecek, devir ve takas işlemleri yapılabilecek, çalışanlar sözleşmeli statüde istihdama yöneltilecek, iş güvencesi yok edilecek dolayısıyla hastaneler kar esasına göre işletilecektir.
Hükümet’in sağlık alanını emek gücünden çalarak kar merkezi haline getirme çabalarının ancak birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirdiğimizde başarıya ulaşamayacağını biliyoruz.
Bu nedenle, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekleyen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına ve genel sağlık alanına yönelik sonuçlarını değerlendirmek üzere odamızca hastane toplantıları başlatmış bulunuyoruz.
Sağlık alanının ticaret alanına dönüşmemesi için birlik olma çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

ŞİŞLİ ETFAL EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

Toplantı 24 Mart 2010 Çarşamba günü İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen’in katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 

GÜNGÖREN KOLAN HASTANESİ

25 MART 2010 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan ve Dr. Fethi Bozçalı katılmıştır.

BAHÇELİEVLER YAŞAM

26 Mart 2010 Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Küçük katılmıştır.

GAYRETTEPE FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ

30 Mart 2010 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşegül Bilen ve Dr. Şükrü Güner katılmıştır.


SELİMPAŞA ACİL YARDIM VE TRAVMATOLOJİ HASTANESİ 

6 Nisan 2010 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı katılmıştır.

GOP AVRUPA ŞAFAK HASTANESİ

6 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Şükrü Güner katılmıştır.

BALTALİMANI KEMİK HASTALIKLARI HASTANESİ

7 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşegül Bilen ve Prof. Dr. Taner Gören katılmıştır.

ALMAN HASTANESİ

9 Nisan 2010 Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen katılmıştır.

ESENLER ÖZEL GÜNEY HASTANESİ

9 Nisan 2010 Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Süheyla Ağkoç katılmıştır.

TACİRLER EĞİTİM VAKFI SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ

9 Nisan 2010 Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Oğan ve Dr. Ali Özyurt katılmıştır.

BAKIRKÖY KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

9 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Lale Tırtıl ve Dr. Şükrü Güner katılmıştır.

SÜREYYAPAŞA GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ

12 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Oğan ve Dr. Ali Özyurt katılmıştır.

KOZYATAĞI ACIBADEM HASTANESİ

13 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan katılmıştır.

GÖZTEPE MEDICAL PARK HASTANESİ

13 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen ve Dr. Ali Özyurt katılmıştır.


DR. LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

13 Nisan 2010 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve Dr. Ali Özyurt katılmıştır.

ZEYNEP KAMİL KADIN VE ÇOCUK HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

13 Nisan 2010 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu katılmıştır.

SULTANGAZİ MEDICAL PARK HASTANESİ

14 Nisan Çarşamba günü yapılan toplantıya Dr. Akif Akalın ve Dr. Serkan Özkul katılmıştır.

TUZLA DEVLET HASTANESİ

14 Nisan 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu katılmıştır.

TAKSİM EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

14 Nisan 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Güray Kılıç katılmıştır.

EYÜP DEVLET HASTANESİ

14 Nisan 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Şükrü Güner ve Dr. Lale Tırtıl katılmıştır.

ÖZEL ÇAPA MEDILIFE HASTANESİ

14 Nisan 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu katılmıştır.

GAYRETTEPE FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ

15 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen katılmıştır.

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ

15 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya İTO Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı katılmıştır.

GÖZTEPE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

15 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen katılmıştır.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÖZ HASTALIKLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

19 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen katılmıştır.

ÇAĞINER HASTANESİ

19 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Oğan katılmıştır.

ÖZEL UNIVERSAL HASTANESİ

20 Nisan Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Dr. Ali Özyurt katılmıştır.

KADIKÖY FLORANCE NIGHTINGALE HASTANESİ

21 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen katılmıştır.


Bu HABERİ Paylaş!