BEYKOZ HALKI HASTANESİNİ SAVUNDU


  • Ağustos 24, 2010
  • 15584

Beykoz, Paşabahçe, Validebağ Devlet Hastanesi çalışanları,  İstanbul Tabip Odası, SES ve Beykoz halkı 22 Temmuz’da Beykoz Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdikleri bir eylem ile Beykoz ve Paşabahçe Devlet Hastanelerinin birleştirilme bahanesiyle Beykoz Devlet Hastanesi’nin kurumsal kimliğinin yok edilerek kapatılmasını protesto etti. Beykoz halkının yoğun ilgi göstererek hastanesine sahip çıktığı eylemde, odamız adına Dr. A. Özdemir Aktan ve Dr. Hüseyin Demirdizen, SES adına Validebağ Temsilcisi ve Beykoz halkı temsilcisi birer konuşma yaptılar. Okunan ortak basın açıklamasının ardından eyleme son buldu.

 


HASTANEME DOKUNMA

 

Uzun yıllardan bu yana Beykoz ilçesinin hakim ve merkezi bir yerinde hizmet vermekte olan Beykoz Devlet Hastanesi, Paşabahçe Devlet Hastanesi ile birleştirilmek suretiyle yok ediliyor. Aynı, cam-deri kundura-tekel fabrikalarında, Beykoz Çocuk Göğüs Hastanesi’nde olduğu gibi.
Birleşme kararı Sağlık Bakanlığı tarafından her iki hastane başhekimliğine tebliğ edilmek üzere gönderildi. Hastanenin kurumsal kimliğinin yok edilmesi için sayılı günler kaldı.
Beykoz Devlet Hastanesi iki yıl önce depreme karşı güçlendirme gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığında, ilçe halkı hastanenin geleceği için kuşkulandı, çalışanlar için uzun sürecek belirsizlik dönemi başladı. Altı ay süreceği ilan edilen tadilat bir yıldan fazla sürdü, üstelik tadilat bittiğinde hastane çok düşük kapasiteyle çalıştırılmaya başlandı. Adeta halkın hastaneden umudunu yitirmesi, kapanma fikrine alışması sağlanmaya çalışıldı. Bu fikre alışmamakta kararlı olan Beykoz halkı ve hastane çalışanları itirazlarını giderek daha yüksek sesle ifade etmeye başladılar.
AKP Hükümetinin “sağlıkta dönüşüm programı” sağlık kurumlarını ticari işletmelere dönüştürmüştür. Kar etmeyen veya başka biçimde daha çok kar edecek kurumlar ya kapatılmalı ya da devredilmelidir! Öyle ya Beykoz Devlet Hastanesi de “kar getirmemekte, devletin sırtında kambur olmaktadır” O zaman kapatalım gitsin anlayışı bugün bizleri yönetmektedir.
Yağma yok bu gidişe dur demek için bir aradayız. Sağlık parayla alınıp satılabilir bir meta değil aksine en temel insan haklarındandır. Herkesin eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz olarak sağlık hizmetinden yararlanmaya koşulsuz olarak hakkı vardır.
Bu nedenlerle, halkın hastanesi olan Beykoz Devlet Hastanesi’nin kapatılmaması, kurumsal kimliğini yitirmemesi ve gelecekte özelleştirilmemesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ayrıca, İstanbul Tabip Odası ve SES olarak bu idari tasarrufa engel olmak için hukuksal girişimleri de başlatmış bulunuyoruz. Halkımıza, hastane çalışanlarına ve basın mensubu arkadaşlarımıza duyururuz

İSTANBUL TABİP ODASI
SES ANADOLU YAKASI ŞUBESİ

 


Bu HABERİ Paylaş!