Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi İstanbul’daki Hekimlerle Buluştu


  • Ekim 14, 2024
  • 83

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, İstanbul Tabip Odası (İTO) ev sahipliğinde hekimlerle bir araya geldi. Hekimlerin sorunlarının, talep ve önerilerinin dinlendiği, önümüzdeki dönemde sorunların çözümü için yapılması gerekenler üzerine görüşlerin dile getirildiği toplantıya çok sayıda meslektaşımız katıldı. 

TTB Merkez Konseyi, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü, Odamızın Cağaloğlu binasında ilk olarak İTO Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Aynı saatlerde TTB-İstanbul Tıp Öğrencileri Kolu da yeni dönem tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra tüm hekimlerin katılımına açık olan toplantıya geçildi. Toplantıya, aile hekimliklerinden üniversite hastanelerine, muayenehanelerden özel hastanelere farklı birimlerde çalışan hekimlerimiz; geleceğimiz tıp öğrencileri, sistemin önemli yürütücüleri hâline gelen asistan hekimlerimiz ve emekli hekimlerimiz katıldı.

TTB Merkez Konseyi ile yapılan toplantıda sağlık sisteminin içinde bulunduğu sistemsel kriz tüm yönleriyle ele alındı; krizin faturasının hekimlere ve sağlık çalışanlarına çıkarılmasına karşı örgütlü bir şekilde mücadele etmenin önemi vurgulandı, hekimlerin çalışma koşullarının, özlük haklarının daha ileri bir noktaya taşınması için atılması gereken adımlar ve emekli hekimlerin yaşadığı sorunlar konuşuldu.  


Bu HABERİ Paylaş!