Silivri'de Tarım Arazilerinin İmara Açılmasına Karşı Başlatılan İmza Kampanyasına Destek Verdik


  • Eylül 20, 2024
  • 341

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yetki sınırlarını aşarak, gerekli araştırmaları ve analizleri yapmadan, imar planı değişikliği yaparak İstanbul ili Silivri ilçesi Alipaşa Mahallesi’nde bulunan, korunması gerekli tarımsal nitelikli alanı (8314 Ada 1 ve 2 numaralı parselleri kapsayan rezerv yapı alanı) özel bir şirketin sanayi alanına dönüştürdü.

Silivri Alipaşa’da kamusal yarar gözetilmeden, şahıslara fayda sağlamak amacıyla tarım arazisinin şahsa özel imara açılmasına karşı Silivri Kent Konseyi’nin başlattığı imza kampanyasına İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliğimiz de destek verdi.

Silivri Kent Konseyi’nin, Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda 20 Eylül 2024 tarihinde açmış olduğu standı ziyaret eden Silivri Temsilcimiz Dr. Fethi Bozçalı, kampanyaya destek olmak amacıyla hazırlanan ortak dilekçeyi imzaladı. Dr. Bozçalı, kamusal niteliğe sahip tarım arazisinin şahıslara özel imara açılmasını kabul etmediklerini vurgulayarak “Doğamızı ve tarım arazilerimizi korumaya ve bu amaçla yürütülen mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz,” dedi.  


Bu HABERİ Paylaş!