İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. M. Burhan Küçükoğlu’nu Ziyaret Ettik


  • Ağustos 23, 2024
  • 558

22.08.2024 tarihinde İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu üyeleri Dr. Özden Güngör ve Dr. Recep Koç ile Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Emrah Kırımlı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. M. Burhan Küçükoğlu ve Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aktura'ya yeni görevleri için tebrik ziyaretinde bulundu.

Görüşmede, İstanbul'da aile hekimliğinde yaşanan sorunlar ve birlikte yapılabilecekler dile getirildi; aile sağlığı merkezlerinin (ASM) kamu gücüyle güçlendirilmesi, özelden kiralık ASM sorunlarının çözülmesi, esnek mesailerde yaşanan vekalet sorunlarının giderilmesi, gruplandırma kapsamında çalışanların özlük sorunlarının çözülmesi, ASM'lere laboratuvar malzeme desteği sağlanması, teşvik ödemesinin getirdiği performans sistemi ve daha çok hasta bakma baskısının azaltılması konuları konuşuldu.

ASM'lerde koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve başta aşılamada yaşanan sorunların aşılması için birlikte yapılabilecekler görüşüldü. Özellikle bağışıklama konusunda sağlık çalışanları ve topluma yönelik bilgilendirici ortak çalışmalar yürütme konusunda taleplerimiz dile getirildi.

Heyetimizi karşılayan, karşılıklı görüşmemize önem verip iletişim ortamı sağlayan
Dr. Burhan Küçükoğlu ve Dr. Bekir Aktura’ya İstanbul Tabip Odası ve Aile Hekimleri Komisyonu olarak teşekkür eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz.

İSTANBUL TABİP ODASI

 


Bu HABERİ Paylaş!