Dr. Tülay Erkan'ı Andık


  • Ağustos 14, 2024
  • 79

29 Temmuz 2024 tarihinde sonsuzluğa uğurladığımız, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı, eski dönem İstanbul Tabip Odası (İTO) Temsilciler Kurulu Divan Başkanı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Delegesi Dr. Tülay Erkan’ı 13 Ağustos Salı günü, Odamızın Cağaloğlu binasında düzenlediğimiz programla andık.

Tülay Erkan anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma programının açılış konuşmasını İTO geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç yaptı. Dr. Kılıç, Dr. Tülay Erkan’ın mütevazılığına, mücadeleci kişiliğine ve direngenliğine dikkat çekerek, iyi hekimlik hareketine, üniversite ve demokrasi mücadelesine ciddi katkılar verdiğini söyledi.

Anma etkinliğinde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu da, Dr. Tülay Erkan’ın hastalığına rağmen Temsilciler Kurulu Divanı’ndaki görevini hiç aksatmadığını, görevini büyük bir ciddiyetle yerine getirdiğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Pınar Saip, Dr. Tülay Erkan’ın Oda için, TTB için ve ülke için çok erken ve önemli bir kayıp olduğunu ifade etti. Dr. Tülay Erkan’ın mütevazı ve mücadeleci kişiliğini, mesleğine ve iyi hekimliğe olan aşkını anlatan Dr. Saip, “Barış Bildirisi’ne imza attı, 2016 yıl Tülay için bir dönüm noktasıydı. Çok sevdiği mesleğinden vazgeçirmek zorunda bıraktılar, emekli olmaya zorlandı. Bu süreç onun için çok yıpratıcı, bağışıklık sistemini çökerten bir süreç oldu ve onun arkasından da kanser oldu,” dedi.

Anma programında söz alan İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç, Tülay Erkan’ın çalışma disiplinini ve titizliğini anlatarak, anısı önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Anma, Dr. Tülay Erkan’ın ağabeyi Turğay Erkan, dostları, meslektaşları, çalışma arkadaşlarının tek tek kürsüye gelip, duygularını ve anılarını anlatmalarının ardından sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!