İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, Göreve Yeni Atanan İl Sağlık Müdürü İle Görüştü


  • Ağustos 09, 2024
  • 545

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç ve Yönetim Kurulu üyeleri Dr. H. Ayşen Yavru ile Dr. Emrah Kırımlı, 9 Ağustos 2024 Cuma günü, İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner’le görüştü. Görüşmede, İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Kozanoğlu da yer aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda, tebriklerin ardından önümüzdeki dönemde İstanbul Tabip Odası olarak İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişim kanallarının açık tutulması ve gerekli alanlarda işbirliği yapılmasına dönük temenniler paylaşıldı.

Meslektaşlarımızın İl Sağlık Müdürü’ne iletmemizi istedikleri dilek, temenni ve sorunlar dosya halinde iletildi. Hekimlerin yaşadığı sorunlar ve sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar hakkında İTO’nun görüşleri ifade edildi. Sorunların çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Beklenen İstanbul depremine yönelik İTO’nun yaptığı çalışmalar aktarıldı. Her iki taraf da yeni dönemde depreme yönelik çalışmalarda iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun 1. Basamağı güçlendirmeye dönük söylemine atıfla İstanbul’da aşılama başta olmak üzere temel sağlık hizmetlerinin sorunlarının giderilmesine yönelik talebimiz dile getirildi. İl Sağlık Müdürü de, bu konuyu çok önemsediklerini, iyileştirmeye dönük çalışacaklarını ifade etti.

İTO Yönetim Kurulu olarak, önümüzdeki dönemde İl Sağlık Müdürlüğü ile diyaloğumuzun devam edeceğini temenni eder, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner’e görevinde başarılar dileriz.

 


Bu HABERİ Paylaş!