Silivri Yangını İçin Ses Vermeye Çağırıyoruz


  • Temmuz 15, 2024
  • 163

14 Temmuz günü Silivri’mizi dumanlar kapladı...

İtfaiye ve ambulans araçlarının sirenleri, su taşıyan helikopter görüntüleri herkesi kaygılandırdı ve çok üzdü.

Yangın, Gazitepe'de otluk alanda başlayıp, rüzgârın etkisiyle kısa sürede yaklaşık sekiz kilometre uzunluğunda ve beş kilometre genişliğinde, geniş bir alana yayılarak çevredeki yaşam alanlarını tehdit edecek hale geldi. Ne iyi ki, geçen ay Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlarda 17 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine benzer bir can kaybı yaşamadık. Yangın bölgesinde sesini duyduğumuz Silivri Belediyemizin yetkililerinin, yangını söndürmek için uğraş veren tüm görevli ve yurttaşlarımızın çabaları için çok teşekkürler, var olsunlar.

Yaz aylarında sık yaşadığımız anız yangınlarının sebebini kendini bilmez birkaç vatandaşın sorumsuz davranışı olarak görme kolaycılığına kapılmadan, tek bir soruyu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz ve bunun için başta yurttaşlarımızın zararlarının karşılanması olmak üzere bir şeyler yapmaya çağırıyoruz:

Yaz aylarında özellikle tarım alanlarında meydana gelen insan kaynaklı yangınların önlenmesi için bizleri yönetenler, karar verici yerde olanlar hangi önlemleri alıyorlar?

Konuyu takip edeceğiz ve halkımızın duyarlılığını artırma çabalarımızı çoğaltacağız. Tüm Silivri halkımıza geçmiş olsun, bir daha yaşanmasın dileklerimizle saygılarımızı sunuyoruz.

Silivri Demokrasi Platformu


Bu HABERİ Paylaş!